Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Mi az a ropi?

Mi az a ropi?

Vagy inkább ki. Az Egy ropi naplója, vagyis a Diary of a Wimpy Kid Jeff Kinney találmánya, s ennek a világ egyik bestseller könyvének főszereplője, Greg Heffley az, akit ropinak hívunk. A wimpy angol szó félénk, gyenge, mamlaszt jelent. 

Az alkotás aktualitása pedig, hogy a negyedik megfilmesített változat június 1-jén érkezik a magyar mozikba.

Ebben a kamaszkor elején járó inkább gyermek, Greg Heffley családon belüli és azon kívüli kalandjait tekinthetjük meg, amint boldogulni próbál egy meglett embert is próbára tévő nehéz világban: házi feladatok, barátok, szerelmek, szülők és testvérek, na, meg az ezekkel járó bonyodalmak azok, amikkel meg kell birkóznia Gregnek.

Az egyébként eredetileg felnőtteknek szánt gyermeknevelési könyv egészen hamar a gyermekek kedvencévé, s már nem gyermeknevelési útmutatóként, hanem simán gyermekkönyvként vált bestsellerré. Az első könyv éppen tíz évvel ezelőtt, 2007-ben jelent meg a tengerentúlon, ma pedig már tizenkét ropi-könyvet tarthatunk számon.

Ezekből összesen négy film készült, az első, második, negyedik és legutóbb a kilencedik részből, amely, ahogyan említettük, június 1-jén indul útjára A nagy kiruccanás címmel a magyar mozikban. Ezúttal egy nagy családi kiránduláson kerül folyamatosan bajba a kamasz fiú, aki folyamatosan szülei és agyára megy; ők meg persze az ő agyára.

Korábban már cikkeztünk arról, hogy mivel az első három film szereplői már felnőttek, hiszen az első film 2010-ben készült Zachary Gordon főszereplésével, így egy új szereplőgárdát állítottak fel, melyben egy magyar származású fiú, Owen Asztalos alakítja majd ebben az új moziban Greg legjobb barátját és bajtársát, Rowley-t. Nemcsak a gyerekszereplők, de a szülők is kicserélődtek: az anyát Alicia Silverstone, az apát Tom Everett Scott formálja meg a filmben.

Lesd meg az előzetest is hozzá: