Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Rút kiskacsából gyönyörű hattyú

Rút kiskacsából gyönyörű hattyú

Több film és sorozat szól arról, hogy egy csúnyácska nő átalakul bombázóvá, pl. A csaj nem jár egyedül, Betty a csúnya lány, Édes dundi Valentina. A valóságban is előfordul, gyakran csak annyi történik, hogy egy nem túl szép kisgyerek felnőve szemet gyönyörködtetővé válik, de akár felnőttként is lehetséges ez a változás.

Biztos mindenkinek van olyan ismerőse, akit utoljára kicsiként látott és azt gondolta, sajnos a természet nem bánt vele szépen. Azonban évekkel később meglátva a Facebook képeit, visszavonta az állítását. Lehet, hogy akit általánosban rondának és kövérnek csúfoltak, az a gimiből gyönyörű, jó alakú, érett emberként távozott. Nézzünk is meg két történetet.

Dorina, 17 éves
Tipikusan olyan kislány voltam, akire ha ránéztek, azt mondták, “jaj de csúnya ez a szegény gyerek”. Elálló fogaim voltak, duci voltam és borzalmas kerete volt a szemüvegemnek. Kiközösítettek, bántottak. A nyolcadikos ballagásom napján megfogadtam, hogy ez a jövőben másképp lesz. Megkértem anyukámat, hogy segítsen lefogyni. Ettől kezdve jobb ételeket főzött, vett egy futócipőt, támogatott mindenben. Fogszabályzós lettem, ami két hónap alatt már annyit segített, hogy nem voltak vállalhatatlanok a fogaim, a készüléket pedig egy évig hordtam, de egyáltalán nem volt csúnya, sőt, havonta váltogattam a kövek színét, amit játéknak fogtam fel. Lefogytam 10 kilót, ezért csinosabb ruhákat is fel tudtam venni. A szemüveget lecseréltem kontaktlencsére augusztus végén. Tizenöt évesen belibbentem az új iskolába, és büszkén mondhatom, hogy én vagyok az egyik legszebb lány az osztályban. Már az első évben lett barátom és egy csomó haverom. A táplálkozásomat azóta se változtattam meg, sportolni is megszerettem. Jól érzem magam a bőrömben, és ez csodálatos érzés!

Frida, 21 éves
Igazából a genetikámmal nincs gondom. Homokóra alkatom van, dús hajam, szép szemem, fiatalos arcom. A gond csak az volt iskolás koromban, hogy én ezt nem használtam ki. Nem érdekelt sosem a divat, de még az se, hogy illik-e az a két szín egymáshoz, amit viselek. Sminket nem használtam, az egészségemre nem ügyeltem. Volt is rajtam 15 kiló felesleg, így hiába lenne szép alakom, a zsír nem engedte. Frizurákat nem csináltam magamnak, volt, hogy meg se fésülködtem. A szemöldökömet nem szedtem, kozmetikushoz nem jártam. Általánosban sokszor bántottak, gimiben már nem annyira, de akkor sem voltam nyerő pozícióban sok esetben. Annyit láttam csak, hogy más lányoknak könnyen megy a párkeresés, egyből szimpatikusok az új ismerősöknek, bátrabban mosolyognak. Sosem próbáltam fogyókúrázni, azt hittem, úgyse menne, hiszen mindentől híztam (persze a sok mekizéstől nem csoda). Szomorú voltam, amikor szép és sikeres lányokat láttam magam körül. Én is vágytam elismerő pillantásokra, és 18 éves koromban, amikor egy helyes srác nem mosolygott vissza a bárban, elhatároztam: változtatok. Fél év alatt megszabadultam a súlyfeleslegemtől, megtanultam használni a nővérem hajgöndörítőjét, sminkvideókat néztem, eljártam szépítő kezelésekre. Először azt vettem észre, hogy bulikban odajönnek hozzám fiúk. Ettől nagyobb lett az önbizalmam, gyakrabban mosolyogtam. A suliban a tanárok közül egyre többen kérdezték, hogy hogy sikerült lefogynom. A lányok megdicsértek, hogy jól nézek ki, a fiúk nem tudták rólam levenni a szemüket. A gimi végére rút kiskacsából gyönyörű hattyú lettem és az élet többi területén is sikeresebb. Hiszen ha boldog vagy, jobban teljesítesz.

A kép illusztráció.

Ha nem vagy megelégedve a külsőddel, nyugodtan változtass rajta. Ha többet fordítasz rá, mindig megéri. Persze aki szép, az reggel is szép – de ha feldobod a kinézetedet, egész nap magabiztos leszel, és örökké sikeres.

Írta: Czár Fruzsina

Rút kiskacsából gyönyörű hattyú
Te elégedett vagy a külsőddel?