Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Mi az a szexfüggőség? Milyen következményekkel járhat?

Mi az a szexfüggőség? Milyen következményekkel járhat?

A szexfüggőség egy ugyanolyan betegségnek számít, mint bármi más. Pontos adatok nincsenek róla, hogy hány embert érint, ugyanis erről csak nagyon ritkán készülnek tanulmányok. Nem fizikai betegségről, hanem mentálisról beszélünk. Testileg nem nyilvánul meg, csak a beteg az agyában érez komoly késztetést a szexre.

25_11612_181339_b90e3f3fcf81883e1d0b8b2d73d97d59_20adc3_301

A szexfüggőséghez általában valamilyen mentális probléma is párosul. Az érzelmi kötödés gyerekkorban nem jön létre, ezért később a lehetséges partnerek jelentik az ideiglenes megoldást. Ha valaki szexfüggő, az úgy keresi az alkalmat, mint a drogos a napi adagját. Szüksége van rá, szinte csak ez élteti.

a-arrihet-orgazma-m-euml-shpesh-me-bashk-euml-shortin-apo-me-dashnorin_hd-1200x630

A gyakori partnerváltás szinte megszokott. Nincsenek tartós kapcsolatok, csupán éjszakás kalandok. Megnyugvást adnak arra a kis időre, és a szexnek komoly feszültségoldó ereje van. Egy folyamatos kényszert érez a beteg, amit állandóan csillapítani kell. Majdhogynem bárkivel képes lefeküdni. A mindennapi életben mindig ingerült lehet, ami kihathat másokra is. Megszól másokat az utcán, esetleg sértéseket intéz hozzájuk indokolatlanul.

A nemi betegségek kockázata jelentősen nő, ugyanis a rengeteg szexpartner közül nem lehet tudni, hogy kitől mit lehet elkapni.

20110520szeress9j5

A kezelés pszichésen történik. Mindenképpen szakemberrel kell megbeszélni a problémát, ugyanis mindig van egy kiindulópont, amiből minden ered. Ezt a pontot kell megkeresni, és csak akkor lehet kellően kezelni. Gyógyszeres kezelést is szoktak alkalmazni, amik többnyire idegnyugtatók és antidepresszánsok. A páciens kényszerét próbálják ezzel csillapítani.

Top view of a young couple during the act of sex

Évekkel ezelőtt ismertem egy ilyen lányt, akinek napi öt orgazmusra is szüksége volt. Párkapcsolatban élt, de nem zárja ki azt, hogy valaki ne legyen szexfüggő. A párja ezt nem tudta megadni neki egy idő után, ezért ő könnyen tovább lépett és olyan férfiakat keres, akik folyamatosan ki tudják elégíteni. Alkalmi partnerei vannak szép számmal, de komoly betegségben szenved.

a-arrihet-orgazma-m-euml-shpesh-me-bashk-euml-shortin-apo-me-dashnorin_hd-1200x630

A szexfüggőséget nem lehet félvállról venni. Az orgazmus utáni beteges vágy képes teljesen felemészteni az embert. Mindenképpen szakemberhez kell fordulni, mert egyedül nagyon nehéz megbirkózni a gondokkal.

 

Mi az a szexfüggőség? Milyen következményekkel járhat?
Kipróbáltad már az önkielégítést?