Ezt nézed:  / Suli / Mi történik ha szilveszterkor tanulsz?

Mi történik ha szilveszterkor tanulsz?

Szilveszterhez és az új év első napjához rengeteg hiedelem és babona tartozik. Irányt adnak, mit kell tennünk hogy gazdagok legyünk egész évben, miket kell ennünk az új év első napján, s miket kerüljünk, hogy ne legyünk betegek. Megtudhatjuk leendő párunk nevét pl. egy házilag gyúrt gombócba rejtett név alapján. Sok-sok ehhez hasonlót olvashatunk, de nézzük, ami minket, fiatalokat érint. Mi történik, ha szilveszterkor tanulunk?

tanulás (2)

  • Lehet hogy semmi! Talán csak okosabbak és jobban felkészültek leszünk a szünet utáni dogákra.
  • Beadhatjuk szüleinknek, hogy azért nem tanulunk szilvesztert napján, mert nem akarunk egész évben a könyv fölé görnyedni a babona szerint. -> Aki a mai napon tanul, az egész évben ezt fogja csinálni.
  • Vagy ha tartunk a babonáktól, akkor tényleg üljünk le, magoljunk egész nap, és bízzunk benne, hogy valóra válik a hiedelem, miszerint aki ma tanul, az a jövő évben sikeres lesz az iskolában is.
  • Szóval bármelyik pontot választod a 3 közül, a lényeg mégis az, hogy szilveszter este együtt a barátokkal a szórakozásról, a buliról, az új év köszöntésről szóljon! A tanulással meg ráérünk a szünidő után foglalkozni!
Mi történik ha szilveszterkor tanulsz?
Te tanulnál szilveszterkor?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share