Mi lenne, ha egy hétig offline lennél? Kihívás!

Rovat

Megosztás

El tudod egyáltalán képzelni, hogy egy teljes héten át ne legyél jelen facebookon, instán, twitteren, snapchaten…? Milyen érzés belegondolni? Ijesztő vagy inkább megkönnyebbülsz? Szoktad érezni azt a furcsa nyomást, hogy ha csak egy fél napot is kihagysz, akkor lemaradtál valamiről? Vagy épp ellenkezőleg: magasról teszel rá, mi történik az internet végtelen és mélységes bugyraiban?

Ha az utóbbi állítás igaz rád, akkor már skippelheted is ezt a cikket, nincs neked mit mondanunk, király, hogy képes vagy offline életre, és nem okoz gondot számodra, ha nem vagy állandóan jelen a virtuális valóságban! Kérlek oszd meg velünk is a titkod, hadd adjuk tovább a recepted! Ha azonban gondot okoz neked, hogy állandóan a neten lógsz, és ki sem esik a kezedből az okostelefonod, azzal kelsz, azzal fekszel, akkor érdemes továbbolvasnod. Először is összeszedtünk nektek pár olyan dolgot, amit sokkal élvezetesebb offline csinálni!

Dolgok, amiket nem tudsz megtenni, amiket nem tudsz igazán élvezni telefonnal a kezedben avagy OFFLINE ÖRÖMÖK

FELHŐTLEN STRANDOLÁS A BARÁTAIDDAL

*

KOCCINTANI (nehéz is lenne telefonnal a kézben…)

*

ŐSZINTÉN EGYMÁSRA FIGYELVE SÖRÖZNI

*

SPORTOLNI

*

MEGÖLELNI EGYMÁST

*

FELSZABADULTAN ORDÍTANI A VILÁG TETEJÉN ÉS ÁTÉLNI A PILLANATOT

*

Na, mit gondolsz? Igazából már rengeteget írtunk a különféle függőségekreől, még netfüggőségi kvízt is készítettünk. Mégis mindig oda lyukadunk ki, hogy az offline vs online életmódról nem lehet eleget beszélni. Ma, amikor egyre több a digitális bennszülött – talán te is az vagy, aki ezt a cikket olvasod éppen – muszáj foglalkoznunk a témával, mert nincsen megnyugtató megoldás.

Lehet, hogy téged is cikiznek a suliban, mert nincs okostelefonod, hogy csak akkor tudsz a társaság része lenni, ha képben vagy a legújabb youtuberekkel, a legfrissebb netes trendekkel, insta sztorikkal…? És, mondd csak, egyébként TÉNYLEG jól érzed magad így? De most komolyan! Mi esik jobban: amikor arról beszélgettek, hogy mi megy a neten, vagy ha elmesélheted, hogy mit csináltál a szabadidődben? Úgy értem…beszélgetsz még egyáltalán a valóságban? Mikor kérdezted meg utoljára a barátaidat, a tesódat, a szüleidet, nagyszüleidet, hogy hogy érzik magukat? És tőled mikor kérdezte meg valaki utoljára, hogy vagy? Nem hiányzik?

Lehet, hogy most totál hülyének nézel, és azt gondolod, fú ez a csaj biztos tök öreg, vagy mi baja van?! Hát…tény, hogy amikor én voltam 12 éves, még mobil sem volt… #facepalm .Viszont minden délután bicikliztünk, fára másztunk, egy egész banda lógott lenn suli után, és persze ugyanúgy kibeszéltük egymást, meg a tanárokat, hogy ki kivel jött össze, vagy kinek ki tetszik. Csak mindez offlineban ment, real time, ott helyben, arccal, hanggal, élőben. És olyan jó volt! Igazából nem tudom te csinálod-e ezt, vagy suli után hazamész és a messengeren folytatod tovább a napodat?

Ha utóbbi, akkor mit szólnál egy kihíváshoz? Nyomjunk egy hét offline együttlétet! Mint egy verseny! Afféle ki bírja tovább. Csinálhatod a barátaiddal is, aztán a végén persze megoszthatjátok a facen vagy instán, vagy bárhol, ahol jelen vagytok! Állítsd át a telefonod offlinera, kapcsold ki az automatikus wifi jelfogót és használd csak smsezésre, telefonálásra. Hívd el a barátaid karácsonyi sétára, nézzetek közösen filmeket, menjetek el szabadulószobába, vagy jégkorizni, tedd meg az összes dolgot a téli szünetben, amire ezer éve vágytál, és csinálj rengeteg fotót! Aztán amikor letelt a hét, készíts egy albumot facebookon, vagy instára csinálja egy galériát és mutasd meg az offline hetedet! Használd az #azénofflinehetem hashteget és legyél egy szuper projekt részese! Csak úgy!

Mit szólsz? Kezdhetjük mondjuk Karácsony első napján! December 25-én indul a kihívás! Onnantól számítva, egy hétig én sem leszek online, és amikor letelt a 7 nap, januárban, azaz pontosan Újév napján, január 1.-én közzéteszek egy galériát az insta oldalamon a hét nap eseményeivel! Benne vagy? Tarts velem, és nézzük meg milyen az élet a virtuálon kívül!

A valóságban találkozunk!

Addig is, ha kéne egy kis motiváció, hallgasd meg Limpár Imre félórás előadását az időgazdálkodásról! Imréről azt kell tudni, hogy pszichológus, de úgy adja elő az okosságot, mintha egy stand up komikust hallgatnál! Bírni fogod, ígérem!

*

Képek: pexels.com; gohappyoffline.nl; instaanonymus.com; mobiusexecutiveleadership.com; keepcalmomatic.com

Egy hétig offline
Te kibírnád egy hétig, hogy offline legyél?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta