Mi leszel, ha nagy leszel? – Extrém szakmák a világ körül

Rovat

Megosztás

Tűzoltó? Katona? Vadakat terelő juhász? Cikkünk ad pár új, egyedi tippet!

A pályaválasztás életünk egyik, ha nem a legfontosabb döntése, ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy mibe is vágunk bele. Ám jócskán akadnak olyanok, akik valami különleges területen próbálják ki magukat. Lássuk hát őket!

Hamvművész

Az elképzelés, miszerint szeretteink maradványaiból műalkotások készüljenek, igencsak morbidnak hat. De, ahogy a hamvművészek esete is mutatja, sokan támogatják az ötletet, hogy elhunyt rokonaik, házastársaik és barátaik elhamvasztott porhüvelye szép, színes és vidám csecsebecsévé, vagy egyéb, bármelyik polcra kitehető ízléses dísztárggyá alakuljon át.

Golflabda-búvár

Elsőre a golflabda-búvárkodás is könnyedén vicclapba illő bolondságnak hathat, holott az elsüllyedt kalózhajók és arannyal teli ládák helyett apró kis golyókra vadászó szakemberek megfelelő szervezéssel valóságos vagyonokat kereshetnek. Hiszen, a víz szinte semmit sem árt a labdacsoknak, emiatt azokat könnyűszerrel el lehet adni az eredeti ár negyedéért. Tekintve, hogy egy golfpálya tavában több ezer, egy-két dollárt érő apróság is megbújhat, semmi meglepő sincs abban, hogy akad, aki ebből biztosítja a megélhetését.

Szájszag-ellenőr

Gyakran halljuk, hogy valakinek büdös a munka, de ez egyeseknél nem holmi átvitt értelmű kifejezés, hanem a mindennapok komoly és szerfelett szagos valósága. Elvégre, a szájszag-ellenőrök, ahogy azt nem nehéz kitalálni, azzal keresik a kenyerüket, hogy hagyják, hogy a rágógumikat, fogkrémeket és szájvizeket használó tesztelők a termék ellenőrzése előtt és után is rájuk leheljenek. Így kifinomult orrukkal meg tudják állapítani, hogy a piacra dobandó portéka milyen sikerrel kert birokra a bűzzel.

Fehérember-bérlés

A Kínában hódító fehérember-bérlés is érthetetlennek tűnhet, mivel látszólag nem sok logika van abban, hogy valaki azért fizessen, hogy egy kaukázusi, többnyire nyugat-európai ember öltönyben és nyakkendőben parádézzon egy rendezvényen. Ám, ha ismerjük a gigászi ország sajátos üzleti kultúráját, rájöhetünk, hogy a sajátos szolgáltatás abban segít, hogy egy cég jobb színben tűnhessen fel a partnerei előtt. Elvégre, ha el tudják hitetni, hogy meg tudnak fizetni pár, mamutjövedelmet igénylő külföldi specialistát, jócskán megnő az ázsiójuk a többiek szemében.

Varázsló

Végül a napvilágot Ian Brackenbury Channell-ként meglátó, majd nevét „Új-Zéland Varázsló”-jára változtató előadóművész, humorista, oktató és filozófus nélkül aligha lenne teljes a listánk. Elvégre, a férfi 1990 óta az ország hivatalos varázslóként és éli napjait és megbecsültségét ékesen jelzi, hogy a kormány 2009-ben a rangos Queen’s Service Medal-lal ismerte el ténykedését. Ezért, ahogy az ő példája is mutatja, kövessük bátran az álmainkat.

Írta: G.K.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta