Mi történne, ha tényleg létezne időutazás?

Rovat

Megosztás

Mi lenne, ha megváltoztathatnád a múltat, vagy látnád magad a jövőben? Esetleg pont azért változtatnád meg, hogy másképp alakuljon az, amit előre láttál. Ha az életben is lenne időutazás, mint a filmekben, vajon mennyi bonyodalmat okozna?

Én személy szerint nagyon szeretem az időutazós filmeket, sorozatokat. Sokszor akartam visszamenni a múltba. Az óra elejére, mert akkor már tudtam, milyen kérdések lesznek a dolgozatban. Egy héttel ezelőttre, hogy vegyek egy lottót, mert akkor már tudnám a nyerő számokat. Évekkel ezelőttre, hogy helyrehozzam a hibáimat. Vagy akár előremenni, megnézni, tíz-húsz év múlva lesz-e családom, hol fogok dolgozni, mit értem el addig.

Ahhoz, hogy tényleg lehetséges legyen utazni az időben, gyorsabban kell haladnunk, mint a fény. De ez mindegy is, hiszen ilyen nincs. De ha mégis megoldható lenne, eléggé megbolygathatnánk vele mindent. Nem csak a saját, de mások életét is teljesen megváltoztatnánk. Gondolj csak bele. Nem sikerült jóra az érettségid, ezért nem vettek fel egyetemre. Emiatt nem tanultál tovább, elmentél dolgozni. A munkahelyeden megismertél valakit, akivel nagyon jó barátok lettetek. Elhívott egy buliba, ahol találkoztál egy fantasztikus emberrel, aki később a férjed/feleséged lett és három gyereketek született. Egy valamit azonban még mindig bánsz: hogy nem végezted el az egyetemet, ugyanis emiatt nem tudsz diplomás munkát végezni, esetleg a fizetésed is kevesebb. Rájössz, hogyan utazhatsz vissza az időben és hirtelen újra az érettségid közepén találod magad. Már tudod a megoldásokat, így (szinte) max pontos vizsgákat teszel. A pontszámaid alapján bekerülsz az egyetemre. Lediplomázol, lesz egy munkád, éled az életed. De így sosem mész el oda dolgozni, ahol kezdted gimi után, emiatt nem találkozol a barátoddal, aki nem hív el bulizni és nem ismered meg a párod, nem házasodtok össze és nem lesznek gyerekeitek. Lehet, hogy az egyetemen ismersz meg valakit, vagy talán nem is lesz családod, mindezt azért, mert utaztál az időben és tettél egy apró változtatást.

Különben is, mi történne azzal a világgal, ahol nem sikerült az érettségid? Eltűnne? Vagy maradna, csak te tűnnél el onnan? Létrejönne egy másik éned egy másik világban? Vagy eleve két világ volt, csak a te lelked szállt át a másik testedbe?

Nagyon bonyolult, nem is jött még rá senki teljesen. De sok film, sorozat és könyv boncolgatja a témát. Egy biztos: erre mondhatják, hogy ne próbáld ki otthon.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta