Ötletes találmányok a nagy melegben

Rovat

Megosztás

Sokan vannak, akik kifejezetten nehezen viselik el a nagyobb hőséget. A fejfájás mindennapossá válik, valamint a közérzetünk is más lesz. Ingerültebbek vagyunk, fáradékonyabbak és még egy egyszerű feladatra is nehezebben tudunk koncentrálni. Összeszedtem nektek néhány tippet, amivel védekezhettek a kánikula ellen.

 

USB hűtő

Ez egy mini hűtő, ami USB portról működtethető. Egyszerűen a gépbe bedugva lehűti neked az italt. Többfajta méret létezik. Egyszerű dobozos üdítőknek tökéletes, de van belőle nagyobb kivitel. Gyors és nagyszerű szomjoltás a melegben!

 

Palack a ventilátor mögé

Ha van otthon ventilátorod, tegyél mögé lehűtött vizes palackokat. Előtte fagyaszd le a palackokat, majd rakd a propeller mögé, hogy a lehűtött levegőt szívja be, így a hideg levegőt szétárasztva a szobában. De vigyázz, hogy a palackokon lévő pár, nehogy a motorba csöpögjön!

 

Ventilátor telefonhoz

Telefonhoz könnyen csatlakoztatni tudsz mini ventilátort, ami tömegközlekedésnél kifejezetten hasznos. Ugyan nem sok levegőt kavar, de egy ember megfelelő. Pár száz forintért megvehető, és bármikor használható. Több fajtája is létezik, de érdemes olykor-olykor rápillantani az aksira, nehogy meglepetés érjen minket, mert egyes darabok hamar lemeríthetik.

 

Légkondi házilag

Egy egyszerű festékes vödörből és egy ventilátorból megoldható. A belsejébe jég vagy jégaku van, így a vödörbe irányított levegőt ez lehűti, majd a nyílásokon távozik. Egy kis barkácsolást igényel ugyan, de megéri.

Ötletes találmányok a nagy melegben
Szereted a hőséget?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta