Miben különbözik tőled egy nyugati tinédzser?

Rovat

Megosztás

Ha hirtelen úgy adná a sors, hogy nyugatabbra költöznél, akár Amerikába, akkor a szokásos tini problémákon kívül más változásokra is számíthatsz. Más az alapgondolkodásuk egy tini életútjáról és a más országokból érkezetteknek furcsa lehet ezekkel szembesülni. 

Persze nem csak rossz dolgokról van szó, hiszen végre minden házibuliban az ikonikus piros poharakból szürcsölheted a puncsot, amit természetesen egy külön akció megszerezni, még akkor is, ha már elmúltál 18 éves. Hiszen ott később, 21 évesen számítasz felnőttnek.

Nemcsak a nyári szünetet várja mindenki már télen is, hanem a tavaszi szünetet, a springbreak-et, ahol végre mindenki kitombolhatja magát. Rengeteg fesztivált is szerveznek erre az időszakra, hogy a tiniknek legyen miből válogatni.

A gimis románcok egy kicsit bonyolultabbak, mert akármennyire is úgy érzed, hogy megtaláltad az igazit, ha vége a giminek, általában a kapcsolatnak is. A továbbtanulás máshogy megy, hiszen egyáltalán nem meglepő, ha nem a szülővárosában megy egyetemre a fiatal. Sőt, nemcsak hogy más városba, hanem egyenesen másik államba is költözhet amiatt, hogy oda akar egyetemre menni.

Teljesen alapvető dolog, hogy gimi után az egyetem miatt el is költöznek otthonról a tinik. Belevetik magukat az életbe, koliban laknak, és kezdődik az egyetemmel járó bulik és különböző diákszövetkezetekbe való bekerülésért a versengés. A gimiben lehettél a pompon csapat vezetője, itt tiszta lappal indulsz, és olyan babérokra törhetsz, mint hogy te legyél a kappa alpha theta szövetség új elnöke.

Ha sportkarrierre vágysz, kipróbálhatsz olyanokat is, mint a lacrosse, az amerikai foci vagy a cheerleaderkedés, amik itthon kevésbé népszerűek.

Több városban az emberek vallásosabbak, mint nálunk és rendszeresen járnak templomba, ahol lehet hogy nem lassan és halkan zsoltárt éneklő kórussal találkoznál, hanem erőteljes és vidám gospellel, ami nagyon hangulatos és élettel tölti fel a templom látogatóit.

Hálaadáskor élvezheted a frissen sült pulyka ízét, és Karácsonykor pedig ne várd, hogy aznap este szépen kibontogatod a csomagjaidat, hiszen a Mikulás másnap reggel tömi tele a kandallón lógó zoknikat és hagy a fa alatt sok sok ajándékot.

Fotó: youtels.com
Fotó: youtels.com

 

Nyugat
Te elköltöznél nyugatra?

 

Borítókép: teenchive.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta