Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Miért imádjuk a gyorséttermi kosztot?

Miért imádjuk a gyorséttermi kosztot?

Tény, hogy imádjuk a gyorséttermi ételeket. Rengeteg van belőle az országban. Szinte már minden sarkon találni egyet. A forgalmuk nagyon jó, messzemenőleg több ember jár ilyen helyre, mint normál étterembe.

love_hamburger_by_thejaspertone-d5ejd3jA gyorséttermek egyik alapvető tulajdonsága, amikkel becsalogatják az embert az, hogy finomak.  A gyorsaság is fontos, de leginkább az ízük miatt keressük fel őket. Minden márkának megvan a maga ízvilága, így már tudjuk, ha betévedünk egy bizonyosba, akkor már egy bizonyos ízvilágra számítunk.

maxresdefault

Mindegyik amolyan jössz-mész felfogás szerint működik. Nem azok a helyek, ahol huzamosabb időt töltesz el. Maximum egy órát van ott mindenki. Ha várni is kell a sorodra, vagy az ételedre, az néhány percre koncentrálódik. Egy normál étterem esetében ez 15 perc minimum.

di4jKX4ieÁrban viszont nagyjából egy szinten vannak egy beülős étteremhez képes. Annyi pénzért már ott is rendes kiszolgálást és elfogadható adagot, valamint minőséget kapsz, mégis akkor miért van nagyobb forgalma egy gyorsétteremnek?

A gyorséttermek a pillanatnyi állapotból indulnak ki. Főleg azok ugranak be, akik éppen arra járnak, meglátják és megkívánják. Kevés olyan ember van, aki így tervezi meg a vacsoráját vagy az ebédjét. Tudja, hogy ha bemegy, akkor 5 percen belül már kész is van az étel, megeszi, majd mehet tovább.

fast-food

Minden gyorsétteremnek megvan a saját marketingje, de nagyjából ugyanúgy épül fel. Ha meglátod, arra kell ösztönöznie, hogy bemész és veszel valamit. Hiába nem vagy éhes, akkor is úgy kell döntened, hogy te bemész oda. Tulajdonképpen erre valók a színes plakátok, ínycsiklandozó táblák, ahol a legszaftosabb húsok és legtökéletesebb hamburgerek várnak. Vagyis meggyőznek téged arról, hogy oda kell menned.

What-Happens-to-Your-Body-When-You-Stop-Eating-Fast-Food

Nem véletlenül járnak rengetegen ilyen helyekre. Alapvetően a napi tápanyag szükségleteinkhez nincs szükségünk rá, hogy gyorsétterembe járjunk (kivéve persze, ha nincs más). Az egész a fogyasztásról szól, valamint elhitetni veled, hogy hiába nem vagy éhes, neked akkor is be kell menned.

 

Miért imádjuk a gyorséttermi kosztot?
Milyen sűrűn jársz gyorsétterembe?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share