Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Miért írunk naplót?

Miért írunk naplót?

Érezted már úgy, hogy senki sem hallgat meg? Annyi mondanivalód lenne, de a barátaid nem érne rá? Vagy egyszerűen csak át akarod látni, milyen helyzetbe kerültél? Írj naplót! Íme pár gondolat, ami segíthet neked, hogyan állj neki.

Először is, kezdjük egy megszólítással :

Kedves naplóm!

Forrás: lavernmontediary.weebly.com

Forrás: lavernmontediary.weebly.com

 

Írhatod úgy, mintha a legjobb barátoddal, egy rég nem látott ismerőssel vagy a lelkiismereteddel beszélgetnél. A lényeg, hogy őszintén írd le, mit érzel.

Ha papírra veted, mit éltél át és mit éreztél az adott pillanatban, nagy igazságoknak bukkanhatsz a nyomára. Személyiséged eddig fel nem fedezett részei tükröződhetnek a sorok között. Persze előfordulhat az is, hogy tábortűzként alkalmazod majd a haverokkal egy hűvös nyári éjszakán és sosem olvasod vissza újra. Mindenesetre, nagy hasznodra válik az is, ha az adott pillanatban leírod, mit gondolsz és érzel.

De miért? 

  • Azért, mert sok olyan gondolat járhat a fejedben, aminek csak akkor döbbensz rá a súlyára, amikor leírod. Például a szüleid nem engedtek el csavarogni éjszaka és kijelentetted, hogy utálod őket… Akkor, az adott pillanatban teljesen jogosak érezted, amit mondtál, de miután leültél a napló fölé és elmesélted neki, mit mondtak a szüleid és te hogyan reagáltál, lelkiismeret-furdalásod támad…

 

Forrás: weheartit.com

Forrás: weheartit.com

 

  •  Azért, mert állhatsz nagy döntés előtt, amikor olyan sok érzés tolong benned, hogy képtelen vagy ésszerűen gondolkodni és nem tudod, hogyan tovább… Ilyenkor  egyszerűen csak kapd elő a naplót és sorakoztasd fel az érveidet a dolgok mellett vagy ellen.

 

Forrás:reblogy.com

Forrás:reblogy.com

 

  • Azért, mert sokkal magabiztosabban és választékosabban fejezed ki magad szóban, ha naplót írsz.

 

Forrás: tranquilgarden.ca

Forrás: tranquilgarden.ca

 

  •  Azért, mert a legféltettebb titkaid oszthatod meg vele, és garantáltan nem mondja el senkinek.

 

Forrás: imgarcade.com

Forrás: imgarcade.com

 

  • Azért, mert képesek megnyugtatni a sorok. Önigazolást ad, egyetért veled, megvigasztal, nem próbál megcáfolni, óvatosan ápolja a lelki világod.

 

Forrás: tumblr

Forrás: tumblr

 

  • Azért, mert sok olyan gondolatod van, amit érdemes megörökíteni. Nyilván nem lesz mindenki író, de gondoltál-e már arra, milyen érzés lehet életed párjának visszaolvasnia, mi járt a fejedben, amikor először találkoztatok?

 

Forrás: twitter

Forrás: twitter

 

  • Azért, mert rendszert visz az életedbe. Leírhatod jövőbeni terveidet, és azt, miket teszel nap mint nap azért, hogy elérd a célod.

 

Forrás: tumblr

Forrás: tumblr

 

  •  Azért, mert hallgathatsz közben zenét, rajzolgathatsz, így fejlesztve a kreativitásod és egyúttal kiegyenlített lelki harmóniának örvendhetsz.

 

Forrás: mvpcoo.com

Forrás: mvpcoo.com

 

napló
Te írsz naplót?

 

Borítókép: juventum.pl