Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Miért jó, ha nagy a korkülönbség két testvér között?

Miért jó, ha nagy a korkülönbség két testvér között?

Általában a szülők nem hagynak nagy korkülönbséget két gyermekvállalás között. 1, 2, 3 év eltelik és jöhet a kistesó. Milyen az a testvéri kapcsolat, ahol akár egy évtized is van a 2 tesó között?

A legtöbb korkülönbség, ami az ismerősi körömben édes testvérek között van, 18 év. Ez sokak számára hihetetlen, hiszen akkor a tesók nem együtt nőnek fel, az egyiknek már talán családja is lesz, mire a másik kijárja az ovit. Nekem van egy nővérem, aki 9 évvel és 7 hónappal előbb született, mint én és jelentem, jóban vagyunk, sőt! El sem akarom képzelni, hogy élnénk akkor, ha csak 2 év lenne köztünk, mert nekem ez így sokkal jobb.

Már iskolás volt, amikor én baba, tehát elég rendesen kitaposta előttem az utat. Sok mindent tanított nekem, olyan apróságoktól kezdve, hogy hogyan kell kisminkelnem magam, egészen a nagyobb dolgokig. Már elég idős volt ahhoz, hogy segítsen anyuméknak, hogy vigyázzon rám, hogy ne legyen túlzottan féltékeny és elfogadja, sőt, szeresse is azt a tényt, hogy van egy új családtagja.

Van egy ismerősöm, akit kisebb korában csak a bátyjával engedtek el este bandázni. Köztük másfél év van, így nem is volt meglepő, hogy egy társaságba tartoznak. Amikor én elkezdtem bulizni, soha nem volt olyan, hogy a nővérem felügyeletét kérték. Még egy dolog: a lakásunk kialakítása miatt is örülök, hogy nagyjából 10 éves koromra lett egy külön szobám, mert ő 20 évesen költözött el.

Igaz, hogy nem egyszerre voltunk gyerekek, nem egyszerre éltük át ugyanazt, mégis rengeteg előnyünk származik a korkülönbségből. Nagyon jóban vagyunk, fontosak vagyunk egymásnak, én vagyok az ő kicsi húga, ő meg az én nagytesóm!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share