Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Miért jó vicces posztokat olvasni?

Miért jó vicces posztokat olvasni?

Gyakorta találkozunk a közösségi oldalakon megjelenő poénos kis írásokkal vagy bejegyzésekkel. Akaratlanul is belebotlunk néhányba, miközben böngészünk a végeláthatatlan kiírások között. A szemünk megakad rajta, elolvassuk, esetleg nevetünk rajta, majd tovább görgetünk. De miért jó ez nekünk?

make_baby_laugh-20160420085404.jpg~q75,dx720y432u1r1gg,c--

Alapvető ösztönünk, hogy boldogok legyünk. Ez is a boldogság egyik megjelenése. Egyszerűen jobb kedvünk lesz, ha valami számunkra vicces dolgot olvasunk/látunk. Így működik az ember. Az agy boldogsághormonokat termel, amivel kiegyensúlyozottabbak leszünk. Ez egyszerű pszichológia. Folyton keressük azt, ami boldoggá tesz minket. A poénos bejegyzések pedig az egyik eszköze ennek.

laugh-001Elég csak belépni a legnagyobb közösségi portálra, máris jobbnál jobb poénokkal találkozhatunk. A viccek tárháza kifogyhatatlan, így mindig találkozol valami újjal. Az állandóan változó ötletek mindig újult érzéssel töltik fel a befogadót. Jobb kedvre derítenek, hiszen ez a céljuk.

people-snort-laugh_26873045b3534186

Külön csoportok alakultak, ahol kifejezetten ilyen apró történeteket lehet olvasni. Ezek lehetnek valóban megtörténtek, amik másokkal fordultak elő. Olyan megosztott történetek, amikben a szereplők valamilyen eseményt átéltek, amibe utólag visszagondolva igazán vicces lesz. Ezt másoknak is átadják, hiszen nekik is jó, hogy megismerik az ő kis történetét.

8i65p98XT

Ha rossz kedve van az embernek, szintén sokat tud segíteni egy-egy ilyen történet elolvasása. Egyből jobb hangulata kerekedik. De akár a reggeli suliba menés közben is hasznos tud lenni, hiszen könnyebben indul a nap, mert sokat javítanak az ember kedélyállapotán.

laughoutloud

Időnként érdemes egy kis figyelmet szentelni ezekre is, hiszen nem is gondolnánk, de könnyebbé tudják tenni a napjainkat. Vidám hangulattal még a legnehezebb feladatok is könnyebben fognak menni.

 

Miért jó vicces posztokat olvasni?
Szeretsz humoros történeteket olvasni?