Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Miért kell az iskolaőrség?

Miért kell az iskolaőrség?

Miért van szükség az iskolaőrségre? Azt pontosan tudjuk, hogy az iskolában nincs helye erőszaknak, s az iskolai normákat származástól, nemtől és szociális helyzettől függetlenül be kell tartani. Ezért is ennyire fontos ez a téma!

Horváth László (Fidesz) arról nyilatkozott, hogy akik az iskolákban dolgoznak és észrevették, hogy valami baj van, azt mondják, hogy szükség van az iskolaőrségre. Leszögezte azt is, hogy az iskolában nincs helye az erőszaknak, mert ahol erőszak van, ott sem tanítani, sem tanulni nem lehet.

GIF forrása: GIPHY

Tanárt és diákot megfélemlíteni, bántalmazni szigorúan tilos: ez olyan norma, amit mindenkinek, függetlenül a szociális helyzettől vagy származástól, be kell tartania – jelentette ki.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elfogadhatatlannak nevezte, hogy bárkinek félve kelljen bemennie az iskolába, attól tartva, hogy ott erőszak, agresszió éri. Elmondta:

szeptember 1-jétől kezdhetik meg a munkát az iskolaőrök, ott, ahol az iskola kéri.

Az őrök testi kényszert és bilincset használhatnak, ha egy tanár riasztja őket, önvédelemre pedig vegyi eszközt vagy rendőrbotot alkalmazhatnak, fegyver nem lesz náluk.

Jelezte: egy mobilapplikációt akarnak minél előbb kifejleszteni, így egy “pánikgombbal” tudják majd a tanárok riasztani az iskolaőrt.

– MTI –

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share