Miért ne csináltass tetkót meggondolatlanul?

Rovat

Megosztás

Színes haj, piercing, tetoválás, kirívó öltözék, ezek mind-mind a személyiségünk részévé válnak már fiatal korunkban, azonban ilyenkor nem is gondolunk bele abba, hogy később milyen sokszor kerülhetünk miattuk nehéz helyzetbe.

Manapság már tinédzserként a jövőnkön kell gondolkozni, ami nem könnyű, sőt sokszor szinte lehetetlennek tűnik előre tervezni, és ugyebár hiába tervezünk, az élet még akkor is közbeszólhat, ha a fejünkben már mindent jó előre kitaláltunk. Ott van azonban az a helyzet is, amikor valaki meggondolatlanul cselekszik, nem gondolván a hosszútávú következményekre, mint amilyenekkel pl. egy tetoválás jár. Nem mindegy, hova kerül, nem mindegy, mi az és, hogyan néz ki, hiszen egy életen át viselni fogjuk.

Akármennyire is szeretnénk nem gondolni a dologra, a társadalomnak vannak elvárásai felénk, sok munkahelyen is találkozunk tetoválás ellenes szabályokkal, és a rengeteg sztereotípiát még nem is említettük. Tegyük fel, hogy stewardess szeretnél lenni valamelyik nagyobb légitársaságnál, de tetoválás van a csuklódon. Akármivel is próbálkozol eltakarni (erre kitalált alapozó, nagyobb ékszer vagy óra, ami eltakarja, hosszú kardigán), hosszabb távon nem fog sikerülni, és jó pontot sem kapsz a próbálkozásért, sajnos tapasztalatból tudom. Életem egyik nagy álmát kellett elengednem a csuklómon levő tetoválás miatt, amit teljesen meggondolatlanul varrattam magamra.

Napjainkban már természetes dolog, ha az embernek tetkója van, sokszor talán már nem is azért tetováltat valaki, hogy kifejezze önmagát, vagy megőrizzen egy emléket, hanem, mert ha nincs semmi a bőrén, akkor kilóg a sorból, úgyis már szinte mindenkin van valami maradandó. Rengeteg fiatal szaladgál az utcán nyakra varratott csillagokkal, idézetekkel vagy kínai feliratokkal, amikről senki sem tudja, mit jelentenek, és sajnos vagy nem, de néha még én is nehezen tudom őket elképzelni a jövő multicégeinek vezetőiként vagy egy komoly ügyvédként, hiszen a munkaadók többsége még mindig előítélettel van a tetovált emberek felé, a komolytalanságot és meggondolatlanságot pedig egyáltalán nem tolerálják.

Ha pályaválasztás előtt állsz, gondold végig, hogy szükséged van-e arra a piercingre, vagy tetkóra, vagy tényleg rózsaszín vagy narancssárga hajjal akarsz-e mászkálni a következő időszakban. Ha semmiképp sem tudsz lemondani tegyük fel a tetoválásról, próbálj meg kevésbé látható helyre varratni, hiszen ki tudja, milyen pályára lépsz majd a jövőben. Ilyenkor bélyeget nyomni a testedre teljesen más, mintha felnőtt korodban teszed ugyanezt, hiszen ezekben az években még nem tudhatod biztosan, hova visz a hajód és nem lenne jó, ha életed nagy lehetőségétől esnél el egy meggondolatlanul készített tetoválás vagy testékszer miatt, ugyanis ezek bármelyike kihathat a karrieredre is. Ha esetleg már van rajtad valami, próbálj meg szolidan öltözködni például az interjúkon, hogy ne a tetkóid miatt ítéljenek meg, mutasd meg, hogy az erről alkotott sztereotípiák nem igazak és a tetkó mögött egy intelligens személy van, aki ért ahhoz, amit csinál. ?

Ui.: Természetesen vannak tetoválást eltávolító módszerek, de jelen pillanatban szinte mindegyik drága és fájdalmas, úgyhogy, ha megelőzhető a baj és elkerülhetű az egész tortúra, akkor még mindig jobb a helyzet.

Fotók: telegraph.co.uk, indyskinrenew.com

tetkó
Neked van tetoválásod?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta