Miért ne csüggedj, ha nem vettek sehová fel?!

Rovat

Megosztás

Július 23-án kihirdették a ponthatárokat. Volt aki az örömtől sírt, ám sokan a bánattól. Akit sehová nem vettek fel, úgy érezheti, egy világ összedőlt benne, az életének vége, a semmiért gürcölt eddig. Ez nincs így. Kicsit elcsépelt, de igaz: Ha az élet citrommal kínál, készíts belőle limonádét! Lássuk, mit tehet az a diák, aki egy évre érvényes igazolvány nélkül marad!

1. Kezdj el tanulni!

Persze nem kell egyből, de 1-2 hónap pihenő után vesd bele magad a tankönyvek sűrűjébe! Ha szükséges, akkor járj magántanárhoz, hogy újra leérettségizhess, és sokkal jobb pontszámmal szállhass versenybe a következő évben.

2. Nyelvvizsgázz!

Ha még csak egy nyelvvizsgád van, akkor mindenképp érdemes nekiveselkedni a következőnek. Szinte biztos, hogy te is két nyelvet tanultál középiskolában, így nem kell a nulláról kezdened. Valljuk be: egy év nagyon hosszú idő. Simán megcsinálsz egy újabb középfokút vagy feltornázod az előzőt felsőre.

3. Kezdj el sportolni!

A nagy hajrá alatt biztosan nem jutott elég időd arra, hogy karban tartsd a tested. Nos, itt egy egész év, hogy elérd az álomalakod, és még nagyobb önbizalommal vedd be az egyetemet jövőre.

600_348211952

4. Utazz!

Ha anyagilag megengedheted magadnak, nincs jobb annál, ha világot is látsz ez idő alatt. Más országban, más kultúrában lehet a legtöbbet tanulni, amikor valóban látsz, tapintasz, érzékelsz.

5. Dolgozz!

Amikor a haverokat felvették, téged pedig nem, simán megjelenhet éltedben egy hosszabb depressziós epizód. Ahhoz, hogy te is értékesnek érezd magad, ne olyan embernek, akinek nincsenek céljai, keress valami jó munkát. A megkeresett pénzt félreteheted, és következő évben nem kell átélned az üres pénztárca okozta lehangoló érzést.

171277_galeria_27_diakmunka

6. Végezz önkéntes munkát!

Ha segítesz másokon, úgy te is jobban érzed magad! Ezen kívül, ha esetleg a szociális szférában képzeled el magad a jövőben, egy kis önkéntes múlttal sokkal könnyebben lesz majd jó munkahelyed.

Miért ne csüggedj, ha nem vettek fel sehová?!
Neked sikerült elsőre a felvételid?

 

Foto: est.hu, photos3.meetupstatic.com, corporateincollege.com

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,201RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta