Miért nehéz kérdés a nyaralás egy párkapcsolatban?

Rovat

Megosztás

Ha szóba kerül a nyaralás egy párkapcsolatban, a ragyogó napsütés és a kacagás mellett a dolgok árnyoldalát is figyelembe kell vennünk. Íme a leggyakoribb problémák a nyár beütemezése és eltöltése közben.

Egy ‘tökéletes’ kapcsolatban a problémákat többnyire egy külső behatás okozza. Például, ha a párosnak egymáson kívül egy harmadik szemponthoz is alkalmazkodnia kell, és nem tudják eldönteni, hogyan alakuljon a fontossági sorrend.

Lehetséges problémák külső behatás miatt

Barátok. ,,Szeretnék a barátaimmal több napra lemenni a Balatonra.” – mondhatja félve az egyik fél. A másik fél fejében megfordul, hogy vajon miért nem hívta el, vagy miért választanak olyan programot, ahol lehetőség nyílik olyan  helyzetekre, ami a másik számára kellemetlen érzést okozhat. Bizonyára semmi hátsó szándéka nem volt, csak a barátai tervezték, akik nem vették figyelembe, hogy párkapcsolatban él, vagy csupán egy pasi-/csajbulit akartak, amiben a köztük lévő köteléken van a hangsúly.

Forrás: weheartit.com
Forrás: weheartit.com

Család. Ha a család tervez, és az egyik fél kimarad belőle, távol kerülhetnek egymástól, akár több hétre is, ami nem tesz jót a kapcsolatnak. Így a családi nyaralás sem élvezetes, ha azon aggódsz, éppen mit csinálhat a párod, és egész nap a telefonodon lógsz, ahelyett, hogy élveznéd a pihenést. Ha eltűnik a telefon? A gondolataidat nem vehetik el, csak tovább romlana a helyzet, és ingerülten néznél mindenkire, mert nem lelnél nyugalmat, ha az akit szeretsz, távol van tőled, akaratod ellenére.

Forrás: huffingtonpost.com
Forrás: huffingtonpost.com

Buli. Lehet clubban vagy házban, erre bizony nem illik egyedül menni. Ha mégsem viszed el a párod, biztos, hogy vita lesz a vége.

Forrás: blewgoodbyes.blogsport.com
Forrás: blewgoodbyes.blogsport.com

Munka. Nyári munkát vállaltál, de ezzel keresztülhúzhatod a legjobb terveket a szünetre? Próbáljatok meg a fennmaradó szabadidőre tervezni, vagy ha olyan a munkád, akkor valahogyan bevonni a társad is. Mindenesetre, ha hosszútávú kapcsolatban élsz, ne vállalj úgy el egy munkát, hogy a partnereddel nem beszélted meg előre.

Távolság. Ha az egyik elutazik, a másik otthon marad, rengeteg konfliktuslehetőség alakul ki. A távolság okozta félelemtől kavaroghat bennük féltékenység, elridegülés, megfordulhat a fejükben, hogy párjuk jobban érezheti magát, ha nem vele van, és akár azt is gondolhatja, hogy számára már nem annyira fontos ez a kapcsolat. Pedig, valójában a hiányérzet uralkodik el a szerelmeseken, és ez indít el bennük ilyen kétségbeesést tükröző gondolatokat.

Lehetséges problémák az együtt tervezett programok alatt

Ha már eljutottatok az első közös programotokhoz, azt hiszitek, onnan már sétagalopp, igaz? Nos, jussak eszedbe, amikor kiültök egy zsúfolt tengerpartra. A bikiniszezon elsöprő erővel nehezedik majd mindkettőtök vállára és közösen kell legyűrnötök ezt a megpróbáltatást.

A hiányos öltözetben való megjelenés. Ezalatt a nyárias öltözet és a bikini értendő. A lányok sokkal több testrészüket teszik közszemlére, és a férfiak póló nélkül mutatkoznak. Természetesen ez lehetőség arra, hogy kívülállók is megpillanthassanak olyan részeket testükön, amire egy egyszerű hétköznapon nem kerülhet sor. Ez mindkét félnek kihívást jelent, felébredhet bennük az ösztön, hogy ,,védjék ami az övék”. Ha barátnőd látja, hogy a fedetlen felsőtested méregeti egy lány, előfordulhat, hogy büszkén mosolyog, de talán kellemetlenül is érezheti magát, hogy azt bámulják úgy, akár egy piaci árut, aki a szerelme. Természetesen ez fordítva is így van. Ha egy lány bikiniben sétál, és a férfiak megfordulnak utána, bámulják, párja biztosan túl büszkén fog reagálni, és fizikális érintkezéssel (az adott helyen végrehajtott megfelelő mozdulattal) jelezni fogja a megfigyelőnek, hogy az ő párját bizony nem kell szemrevételezni.

Forrás: picslist.com
Forrás: picslist.com

A bikiniszezon önbizalomgyötrő hangulata. Amikor attól tartasz, hogy a barátod/barátnőd összeméri külsőd a látott nőkkel és férfiakkal. Az ilyen jellegű önbizalomhiány képes elrontani egy (vagy akár több) kellemes nyári délutánt.

Csak azért jöttél el a programra, hogy párod boldoggá tedd. Ez alapvetően egy rossz terv. Miért csinálnátok valamit, ha az a másiknak nem jó? Értem én, áldoztok a kapcsolatért, te szeretnél lenni a legcsodálatosabb barátnő/barát a világon, ezért elviszed a társad egy olyan programra, amire már régóta vágyik, de ez nem a te leghőbb vágyad. Első szempont, hogy őszintének kell lenned!

Például, barátnőként, tervezel egy merész bungee jumpingot, mert a barátod álma, hogy kipróbálja, de tériszonyod van és számodra ez hatalmas sokkot jelent. Viszont érte még ezt is elvállalod. Ha nem  mondod el neki, mit érzel, akkor a későbbiekben akaratod ellenére is megbánthatod, ha nem úgy értékeli, ahogy elvárnád, így elronthatod az élményt.

Forrás: chisms.net
Forrás: chisms.net

Például barátként elviszed a barátnőd egy bevásárló körútra, ahol te két perc alatt megvásárolsz mindent, ő pedig elvárja, hogy lelkesen segítsd, mit próbáljon fel, mit vegyen meg. Ha nem jelzed előre, hogy számodra ez nem különösebb élmény, és te jobban szereted a ruhákat a földön látni, akkor vitának nézel elébe, mert nem vettél részt aktívan az általad kitalált programban, pedig a ruhák kiválasztásának főbb szempontja, hogy a te tetszésedet elnyerje. Ezért ajánlatos olyan programot tervezni, amit mind a ketten felhőtlenül vidáman töltötök el!

Forrás: telegraph.co.uk
Forrás: telegraph.co.uk

Megint csörög a telefon. Lehet az anya, nagymama, munkahely, barátok, felhívás egy rendkívüli ajánlatra vagy bármi egyéb, ha éppen a nyári programjaitok közepébe csöppen, az öt percet meghaladó telefonálás nem teremt túl kellemes légkört közöttetek. Pláne akkor, ha nem meséled el párodnak, mi okból történt.

Forrás: stock-clip.com
Forrás: stock-clip.com

Módosult a terv. Sokszor előfordul, hogy elterveztek valamit, rendeltek pezsgőt és kis pingvint az esti filmezéshez, de az állatvédők közbelépnek. Ilyenkor összedől a világ, és ha pandát ajánlanának sem ízlene a pezsgő, és te csak hibáztatod a párod, a politikát, az egész emberiséget, csupán azért, mert valami változott az elképzelésben. Persze, ez csupán túlzás. Sokszor a legkisebb módosítás is olyan érzést kelthet, hogy már az egész programtól elmegy a kedved, és úgy gondolod, már nem is érezheted jól magad. Ez nem így van! Ilyenkor próbáld meg értékelni az új tervet vagy megmutatni szomorkodó párodnak, hogy nincs minden veszve, hiszen ha pingvin nincs is, van hozzá jég. 🙂

Forrás: bajiroo.com
Forrás: bajiroo.com

Borítókép: indulgy.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta