Miért a rosszfiúkat szeretik a lányok?

Rovat

Megosztás

Kiskorunkban anyáink gonosz mesehősöktől intettek óva. Az évek múlásával viszont egyetlen mondat lett a jelszó: „Lányom, csak egy rosszfiút ne válassz!”

Amit pedig tiltanak, az – mindenki tudja- csakazértis kell. A lányok, nők ideálja a magabiztos, laza férfi lett, akinek senki sem parancsolhat.

Férfiasnak lenni rossz?

Miről ismerheted fel, ha rosszfiúval van dolgod? A kérdésen gondolkozva egy csapásra vagy fél tucat tulajdonság eszembe ötlött: öntörvényűek; szeretik áthágni a szabályokat,nem gyakran tiltott szerekkel élnek;  imádnak a középpontban lenni; hatalmas a szexuális étvágyuk, s ismeretlen fogalom számukra a hűség és az erkölcs. De a rosszfiúk annál sokkal bonyolultabbak, semmint hogy értelmező kéziszótár határozza meg őket.  Ezt Edina sem véli másképp.

„Nekem nem jönnek be a rosszfiúk, ahogyan szerintem senkinek sem. A kérdés az, kit nevezünk annak. Nagy a félreértés, ha róluk beszélünk: gyakran a férfias férfiakat illetik ezzel a jelzővel. Furcsák vagyunk mi, nők: nem tudjuk értékelni a rendes, kedves, szeretetreméltó „papucsokat”, akik pedig biztos, hogy jobban megbecsülnének, mint bármelyik jó kiállású, nagyszájú, menő, lehengerlő „rosszfiú”.”

Edina gondolatai újabb kérdéseket vetnek fel: ezek szerint a rendes fiúk nőiesek, rosszfiúnak lenni pedig férfias? Vagy férfiasnak lenni rossz? Nagy valószínűséggel lányonként különbözne a válasz.

tumblr_ngw6mslOFI1qhju66o1_500

„Olyan akartam lenni, mint ő.”

Az állatvilágban a legfeltűnőbb, legerősebb és legéletrevalóbb hím nyeri el a nőstényt, aki arra törekszik, hogy utóda a legjobb géneket kapja. Az embereket hasonló indokok vezérlik. Egy rosszfiúból árad a magabiztosság. Akárhogy is néz ki, akármit is mond, a lányok elhiszik neki, hogy ez így van rendjén, s hogy ő egy földre szállt Isten. Nyilvánvalóan a génjei is tökéletesek.

Annak, hogy egy lány rosszfiúért rajong, számos más oka is van. Kamaszkorban, amikor mindenki tombol és lázad, rendkívül vonzó lehet egy szabályokra fittyet hányó, nemtörődöm srác, akivel garantáltan izgalmas az élet. A Theproblemismen nevű internetes oldal több mint 500 nőt kérdezett meg arról, miért szeretik a rosszfiúkat. A legtöbben a jó szexszel indokolták válaszukat, mások pedig a kihívást említették. Ahogyan a férfiak sem szeretik elfogadni azt, amit tálcán kínálnak nekik, úgy a gyengébbik nem tagjai is megküzdenének a célért. Hiába adott egy udvarias, rendes srác, aki odáig van értük, mindez túl egyszerű. A kisgyerekek is olyan játék után sírnak, amit a bolt kirakatában láttak, s nem érik be a sajátjaikkal.

badboys

Sokan azért jönnek össze egy rosszfiúval, hogy környezetüknek így adják tudtára: ők is „rosszak”.

„ Korábban tetszett egy fiú, aki a szó minden értelmében rosszfiú volt: cigizett, ivott, hatalmas bulikat csapott a haverjaival, és soha nem tett lakatot a szájára. A külsejével is azt sugallta, hogy milyen vagány: a teste ki volt varrva. Persze visszahúzódó, csúnyácska kislányként esélyem se volt nála. Később, mikor tompultak irányába gyengéd érzéseim, rájöttem:  igazából azért vágyódtam utána, mert azt reméltem, vele együtt népszerűséget is kapok. És olyan akartam lenni, mint ő. Az osztálytársaim teljesen elképedtek volna, ha én, a jókislány egy ilyen balhés srác barátnőjévé léptem volna elő”- meséli Kitti.

Ha valakit rendre ilyen férfival hoz össze a sors, annak mélyebb lelki okai vannak. Az szülőkkel való viszony nagyon meghatározó. Ha egy lányt nem becsült meg, nem szeretett eléggé az apja, később minden békát megcsókol, véli Carole Lieberman pszichiáter, aki könyvet is írt a témában. Ha pedig az apjukra is illik a rosszfiú jelző, ők is ilyen fiút fognak választani, mert tudat alatt  az apjukat keresik a másik nemben.

tumblr_mu46m6lyqW1sg73qbo1_500

De kit szeretnek ők?

A modern mesék már nem arról szólnak, hogy a hercegkisasszony és a fehér lovon érkező királyfi  összeházasodnak: ma a jókislány és a rosszfiú szerelméért drukkolnak a nézők ( lásd A szürke ötven árnyalata). Csakhogy a valóság nagyon távol áll ettől: egy csapodár, partnereit sűrűn váltogató férfi nem olyan nőt fog magának választani, akivel ennyire különbözik az értékrendje, a céljai. Egy ilyen férfi például nem fog a házasságig várni a szexszel, csak azért, mert a barátnője ezt kéri tőle. Kezdjük ott: házasodni sem akar.

Épp ezért hozzá hasonló nőt fog keresni.

good boy ggod girl

Az amerikai rapper, Tyga nem épp egy ma született bárány: klipjeiben (is) füvet szív, s a törvénnyel is meggyűlt már a baja. Tökéletes párnak tűnt a sztriptíztáncosnő Blac China-val. A nő még gyereket is szült neki, viszont így sem sikerült megtartania: Tyga elhagyta, és most a valóságshow-sztár Kylie Jennerrel jár. Instagram oldalán ezt írta a mindössze 17 éves lányról: „Egyes dolgok megtetszenek a szemednek, de csak kevés dolog az, ami a szívedet is rabul ejti.”

tygmon

Úgy tűnik, Kylie teljesen magába bolondította. A ’bad boy’ érzelgős jófiúvá vált. S ezt egy magabiztos, szabályokra fittyet hányó, laza erkölcsű nőnek köszönheti, akit csak úgy hívunk: rossz kislány…

Miért a rosszfiúkat szeretik a lányok?
Rosszfiúk vagy jófiúk?

Szerző: Fekete Fanni

(Fotók: Tumblr, Youtube)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta