TOP 6 jel, hogy a macskád szeret

Rovat

Megosztás

A cirmosokat kevéssé kedvelők egyik leggyakoribb kifogása, hogy a macskák önzők és hálátlanok! Akinek van cicusa, az tudja, hogy ez nem így van!

Jóval árnyaltabb a kép, az állatvédők szerint is. Összegyűjtötték nektek azokat a viselkedésformákat, amelyekkel, ha nem is mindegyikkel a szeretetüket, de a kötődésüket mindenképp kifejezik.

1. Dorombolás

Ezt gondoljuk a legalapvetőbbnek, hiszen sokszor dorombolnak a macskák. Egy eset mégis különleges, amikor egész testében dorombol, akkor az a tiszta szeretet kifejezése.

2. Rágcsálás

Különbséget kell tennünk a macskák rágásai között. A hagyományos egész egyszerűen fájdalmas. Viszont, ha nyalogatva rágcsál, azzal azt üzeni, mennyire nagyszerű vagy! Ennek egy fokozottabb változata, amikor a hajadat és a füledet nyalogatja. A macskád részéről ez a barátság és a bizalom egyértelmű kifejezése.

3. Rebegtetés

Sok dolgot kommunikálnak a farkukkal a cicák. Pontosan értjük, hogyha felborzolja, akkor fél, vagy ingerült. Farka végének rebegtetésekor azonban éppen nagyon boldog.

4. Hasazás

Általában figyelemfelkeltés miatt mutatja nekünk a hasát a cicus. Ebben a megtiszteltetésben viszont csak azokat részesíti, akikben igazán megbízik.

5. Zsákmányolás

Sokan nem szeretik az egereket, a patkányokat meg főleg. Mégse rohanjunk el sikítva, ha ezekkel a szájában áll elénk a macska. Nehézségek árán szerzett zsákmányával ugyanis nem akárkinek, csak igaz haverjainak büszkélkedik.

6. Vackolás

Az étkezést követő sziesztázást leginkább egy gondosan kiválasztott, csendes, sötét helyen szeretik a cicák. Előfordul azonban, hogy ilyenkor az ölünkbe vackolja magát. Mivel a macskák alvás közben nagyon sebezhetőek, részéről az ölben alvás bizalmas bóknak számít.

Jelek, hogy a macskád szeret
Te macskás vagy?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta