Mikortól számítunk felnőttnek? – Középsulisok válaszolnak

Rovat

Megosztás

A felnőtté válás a mai fiatalok körében rendkívül nagy népszerűségnek örvend, így hát megkérdeztük a Középsuli szereplőit, hogy ők mit gondolnak a témáról, szerintük mikor válik valaki felnőtté?

Bende

Szerintem a felnőtté válás igenis korhoz van kötve, ez a kor pedig nem más, mint a 18. életév. Nem véletlen, hogy jogilag is innentől számítunk felnőttnek. Szerintem a fiatalok jelentős százaléka ilyenkor már érett gondolkodással rendelkezik és akkora felelőséggel, mellyel már biztonságosan és megbízhatóan bánnak. Nincs azzal bajom, ha valaki az előtt veszíti el a szüzességét, mielőtt betölti a 18-at, de ettől még ne nevezze magát senki felnőttek, mert nem az számít.

Olivér

A felnőtté válásnak igen is vannak kitételei, ezek pedig nem mások mint, hogy tisztában legyen az élet nagy hazugságaival, még ha azok előfordul, hogy jótékonyak is. Tehát, nincs húsvéti nyuszi és nem tojik tojást, a Mikulás nem létezik, – pontosabban létezik, csak nem szánkózik az égen 9 szarvas kíséretében, – nem a Jézuska hozza az ajándékot nekünk, hanem a szüleink veszik meg őket és nem, sajnos a fogtündér sem létezik. Ettől függetlenül sok minden kell még, de ez az alappillére mindennek.

Zsani

Szerintem nagyon fontos az, hogy a felnőtté válást ne kössük korhoz, mert mindenki más időpontban érik meg. Szerintem ahhoz, hogy valaki felnőtté válhasson, kell neki egy komoly párkapcsolat, akivel meg tud élni nagyon sok dolgot, és akivel el tudja kezdeni tervezni a jövőjét. Plusz kell az is, hogy belekóstoljon a munka világába, hogy tudja mi is az, amit neki egész életében kell majd csinálnia becsülettel.

Dominik

Egy elég komplex dolognak tartom a felnőtté válást. Nagyon sok dolog szükséges hozzá, és vannak olyan emberek, akik meg sem tapasztalnak bizonyos dolgokat, mert nincs rá lehetőségük, ezért azt gondolom, hogy nem lehet kórhoz kötni. Az biztos, meg kell tapasztalnia azt, hogy mi a felelősség, amit magával kell hordoznia az embernek, meg kell tapasztalnia a munkában és a szeretetben, valamint becsületesen kell járnia az útját, tudatos gondolkodással párosítva.

A Középsuli 136. részében ezzel cikizik a fiúk Olivért!

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta