Ezt nézed:  / Suli / Milyen a blogger élet?

Milyen a blogger élet?

Blogolni nagy divatnak számított akkor, mikor az internet még csak bontogatta a szárnyait. Nem igazán voltak videós tartalmak. Tulajdonképpen a blog volt az akkori youtube. Ott osztották meg a gondolatokat és a véleményeket, de számtalan más dologra is lehetett használni.

Mira tizenévesen kezdett el blogolni. Pont abban a korszakban nőt fel, mikor a blog nagy divat lett. Ő is indított hát egyet, ami többnyire lányoknak való dolgokról szóltak. Különböző házi praktikákkal, illetve tanácsokkal látta el az olvasót. Mira azok közé a bloggerek közé tartozik, akik a videósok térhódításával sem hagyta abba és azóta is kitartóan csinálja.

Az olvasottság ugyan elég erősen megcsappant, de még így is pár ezren olvasnak egy-egy bejegyzést. Naponta, esetleg kétnaponta születik egy cikk, így maradt a szokásos felállás. Mira is úgy véli, hogy a blogolás lassú halálra van ítélve. Egész egyszerűen már nem sokan szeretnek olvasni. Hosszú szövegeket pedig pláne nem. Rengetegen álltak át a videózásra, hiszen sokkal nagyobb közönséget lehet ezzel megfogni és még pénzt is lehet vele keresni.

Új olvasók persze mindig akadnak, de ez már egyáltalán nem hasonlítható össze azzal, ami régen volt. A blog mai formája leginkább vlogként van jelen, így a tartalom is megváltozott. A nagyobb bloggerek közül persze sokan még ma is csinálják, olvasóközönségük pedig hatalmas.

Mira szerint persze nem minden az olvasók sokasága, de azért jól esik látni, ha egy írását sokan elolvassák, esetleg véleményezik. Ez nem a pénzről szól, hiszen ezzel nem keres semmit, csak saját maga, valamint az olvasók szórakoztatására csinálja. Mira azt mondja, hogy a blogger élet nagy elhivatottság kérdése, aminek a haszna az, ha elismerik. Nem csoda, hogy egyre kevesebben csinálják, hiszen lassacskán már nem lesz ember, akiért érdemes foglalkozni vele.

Milyen a blogger élet?
Szoktál blogot olvasni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share