Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Milyen a hostess munka? – Tapasztalat a vendéginvitálásról

Milyen a hostess munka? – Tapasztalat a vendéginvitálásról

Host/Hostess szeretnél lenni? Érdekel, milyen az, amikor te adod el a terméket a megjelenéseddel? Milyen ez a munka, mit takar pontosan és mennyit fizet? Most megkapod a választ.

Ebben a munkában is vannak különböző típusok. Lehetsz ételkóstoltató, olyan, aki leszólítja az embereket és el akar adni egy terméket, aki bekíséri a szállodába a külföldit. Én vendéginvitáló voltam. Erről szeretnék bővebben mesélni.

A feladatom mindenhol kicsit más volt, de összességében az, hogy becsalogassam az étterembe a vendégeket. Ez néha csak annyit takart, hogyha már nézték az étlapot, kérdezzem meg, segíthetek-e, de volt olyan eset is, ahol a járókelőket kellett leszólítani. Én nem annyira értettem ezt. Azért van kitéve az étlap a hely elé, hogy meg tudják nézni, miket lehet enni, milyen árkategóriában van. Nem hiszem, hogy sokan szeretik, ha odamegy valaki és nem hagyja őket olvasni. De ez volt a legkisebb gond.

A nagyobb pedig az, hogy a leszólítás magyaroknál biztos, hogy nem működik, a külföldieknél meg alig-alig. A szórólapot is nehezen veszik el, a hostesst pedig meg sem hallgatják. Kedvesen mosolyogtam és próbáltam a potenciális vásárlóknak ajánlani a pizzát, de nem igazán hajlottak rá. Aki be akar jönni, az nélkülem is befog, aki pedig nem, annak bármit mondhatok. Aki itt él, az siet. Siet haza, a munkába, ráadásul biztos, hogy már ebédelt, vagy ott lapul a táskájában a szendvics. A magyar fiatalok előbb mennek gyorsétterembe, mert olcsó, mint egy 4 csillagos étterembe, amire fel sem tudtak készülni se pénzzel, se idővel.

Ami pozitív volt, az a fizetés. Ezzel sokat lehet keresni, főleg, ha több napot is bevállalsz. Nettó 1000 forintos órabérem volt.

Azoknak ajánlom, akik bírják az állómunkát, mert itt bizony csak nagyon ritkán ülhetsz le. Muszáj mosolyogni, kedvesnek lenni, akkor is, ha veled nem azok, sőt, akkor is, ha az étterem személyzete nem kedves.

Amit jegyezz meg, mielőtt elvállalnád: nem a te hibád, ha nem jönnek be. Engem két helyről is hazaküldtek, mert nem volt nagy a forgalom (vagy semmilyen nem volt) és ezt rajtam verték le. Pedig én odamentem mindenkihez, aki elhaladt előttem, megkérdeztem, szeretnének-e enni vagy inni, de ráerőltetni nem lett volna értelme, ha nem akarnak. Ezért szerencsés olyan étteremhez menni, ahova eleve sokan betérnek, tőled függetlenül is.

Ez nem azt jelenti, hogy rossz ez a munka. Sőt. Ha úgy érzed, neked való, nyugodtan próbáld ki, hiszen számos remek, barátságos vendéglátóhely van.

Ehhez ajánlanék is egy ügynökséget, mégpedig a Diamond Models Rivercast-ot. Nagyon színes, többféle rendezvényen dolgozhatsz, vállalhatsz külföldi munkákat, felléphetsz például az Arany Glóbuszon vagy sportolhatsz is, akárcsak a Középsuli szereplői. Különböző konferenciákon dolgozhatsz, sőt, akár reklámfilmben is szerepelhetsz. Itt (http://www.diamondmodels.hu/) bővebben olvashatsz róla.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share