Milyen szavakkal varázsolhatod el a nagy Ő-t?

Rovat

Megosztás

Mentőötletek, ha beállna a kínos csönd

Amikor az osztályfőnök mellé ültette Rolit, Kitti kutyakötelességének érezte, hogy valamit szóljon hozzá.

– Üdvözöllek – motyogta, arcára gyenge mosolyt erőltetve, és érezte, hogy elönti a pír.

– Szevasz Kittike! Nagy respect e szívélyes fogadtatásért! Mi klasszat csinálsz itt az első padban?

„Épp azon igyekszem, hogy ne vedd észre zavaromat, de elég nehéz a dolgom, mert ha rád pillantok, rögtön remegni kezdek” – gondolta, de mivel ezt nem válaszolhatta, csak ennyit mondott: – Semmit.

Hogy mentse, ami menthető, kibámult az ablakon, s csak akkor mert újból a fiúra lesni, mikor negyvenöt perc múlva kicsengettek.

Ezt teszi az emberrel a szerelem – naplójába ódákat tud zengeni imádottjáról, s ha barátainak beszél róla, akkor is be nem áll a szája. Csak mikor eljön a várva várt randi ideje, s megvitatták az aktuális időjárást, jön zavarba: „Most mégis mit mondjak?”

Taníts, Mester!

Egyáltalán: mit illik mondani? Imádlak, szeretlek, annyira, hogy majd’megeszlek? Ennél rosszabb eszedbe sem juthatna – csak akkor bocsánatos bűn, ha bizonyos vagy róla, a másik érzései is ugyanúgy lángolnak irántad. Ez a példa is azt mutatja, vannak megengedett és tiltott témák. Először előbbieket veszem sorra.

Mivel odáig vagy érte, nyilvánvalóan semmi sem titok előtted róla – napokat töltöttél azzal, hogy végigböngészd a Facebook-adatlapját, ezért álmodból felkeltve is tudod, hogy Juventus-drukker vagy hogy a Fifth Harmony a kedvenc együttese. Ha semmi ötleted, mivel is szólítsd meg, ezek a jolly joker témák. „Hallottam, hogy Grammy-díjra jelölték The Weeknd-et. (Neked melyik tőle a kedvenc dalod?)” „Képzeld, tegnap én is megnéztem a Barca meccset. Messi tényleg nagyon jó játékos.” Ne tégy úgy, mintha szakértője lennél az adott kérdéskörnek, mert ha kiderül lódításod, csúnyán felsülhetsz. Sokkal szerencsésebb, ha mindentudásod helyett érdeklődésedet mutatod. S ki más csillapíthatná tudás iránti szomjadat, mint a nagy Ő?!

tumblr_nd1hpqaD1B1rj2bmio1_500

Te vagy a legnagyobb!

Mi másról is szeretünk jobban beszélni a kedvenc zenénk/filmünk/focicsapatunk/sztárunk/példaképünk és a többi témáinál? Szelfi-generációban élünk, persze, hogy magunkról. Ha nagydumás vagány, akkor azért, ha pedig meg nem hallgatott halkszavú, akkor azért fog fellelkesülni, hogy végre magáról beszélhet. Nála már csak te leszel lelkesebb. Biztos van olyan terület, amiben kiemelkedő – hozd fel ezt bátran. Mint fentebb tanácsoltam, nem kell ajtóstól a házba rontani. Elég csak finoman jelezned elismerésedet. „Hallottam Nitától, hogy megnyerted a szónokversenyt…” „Nagyon jól áll ez a felső. Persze ez nem meglepő, a stílusérzékedet tanítani kellene.” „Gyönyörűek a művelődési házban kiállított képeid. Mikor kezdtél el festeni?”

Miközben mesél, csillogó szemmel mosolyogj és nagyokat bólogass – ennél izgalmasabbat még sosem hallottál, ugye?

tumblr_ms9pe2GeG01rijmvyo7_r1_500

Zöld út a mosolynak

A mosoly ugyanis a szavaknál is fontosabb! Szimpatikusnak találod, tetszik amit mond (persze szigorúan csak az…) – és te is mindjárt szimpatikusabb leszel számára. Nincs is elriasztóbb, mint egy búval bélelt arc. Zavarodat is igyekezd leplezni. Ám ha alapvetően félénk természet vagy, ne mutasd magad teljesen másnak – lásd lódításról írtak. Velem előfordult, hogy az épp tetsző fiú vagány stílusát próbáltam ellesni – ez is vétek. A másik párt keres, nem ikertestvért magának.

A káromkodás a másik óriási nagy hiba. Igyekezz választékosan megfogalmazni mondandódat, mert a b betűs ige – hagyja el a szádat csak véletlenségből is – az igénytelenség jele.

tumblr_mlijel1vyN1r0qp6so3_500

A borsó meg a héja

Kedvenc téma pipa, a másik fényezése pipa, mosoly pipa – a figyelmes hallgatás után eljött az ideje, hogy újra szót emelj. Rátérhetsz egy közös, mindkettőtöket érintő, érdeklő témára. Ha osztálytársak vagytok, roppant könnyű a dolgod, elég csak elejtened egy mondatot a közelgő dolgozatról, de shhh, nehogy továbbadja bárkinek is, hogy a második feladatnál a ’c’ lesz a jó válasz, mert a tanárnő megöl! Abból is könnyen kiindulhatsz, ha van egy közös ismerősötök: „Rég beszéltem Márkkal.  Nem tudod, hogy sikerült neki a felvételi?”

Bizonyára ennél több közös van bennetek, különben nem tetszett volna meg. Hisz mindketten ugyanúgy gondolkodtok a világról. „A srácokkal indulunk egy nemzetközi táncversenyen hiphop kategóriában. Te is megmutathatnád a balett-tudásodat nagyobb közönség előtt.”

A lényeg, hogy legyen valami kiindulópont, ami összeköt titeket, vagy mondjuk úgy, cinkosokká tesz. Egy közös titok, aminek csak ti vagytok birtokában – és amire későbbi néma percekben is azonnal hivatkozhatsz. S ő nevetve fogja befejezni elkezdett mondatodat.

arielék

Árulkodó jelek

Egy beszélgetés lényege, hogy mindkét fél megnyilatkozzon. A feladóból címzett lesz és fordítva, ahogy nyelvtan órán is tanultad. Ne légy szégyenlős, magadról is beszélj, mert magadról is kell. Mondj el mindent, amit az adott helyzetben fontosnak érzel. Ha kíváncsiságtól ragyog a szeme és kérdésekkel halmoz el, érdekled őt, ellenben ha tekintete másfelé kalandozik és igyekszik az előző témára terelni a szót, sajnos rossz lóra tettél. Ugyanez igaz akkor is, ha a tanácsok ellenére sem akar szűnni a kínos csend. Neked se jut eszedbe semmi, ahogyan ő sem kérdez. Az időjárásról szóló köröket rég lefutottátok s bár ő a szíved kalácsának egyetlen mazsolája, számodra is egyre kellemetlenebb a helyzet.

tumblr_mk9onko1Tv1s9yioyo1_500

Megpróbáltad, nem jött össze, ne okold magad – a Teremtő valószínűleg nem egymásnak szánt titeket. Kesergés helyett járj nyitott szemmel – és szájjal. Hogy ki is a másik feled, arra egy jóízű beszélgetés fogja megadni neked a választ.

Szerző: Fekete Fanni

IOU
Te hogyan reagálsz, ha szembejön veled a titkos szerelmed?

Fotók: tumblr, wifflegif

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta