Mindössze 23 nap alatt kerülte meg a Földet

Rovat

Megosztás

Él olyan ember a világban, aki Földünk legtöbb országában járt? Létezik, bizony! Kuti András 23 nap alatt a Föld körül című könyve még 2022. májusában jelent meg a Mediacom Kiadónál. Hihetetlenül izgalmas és érdekes történeteket tartalmaz, melyek mind más és más országokban mentek végbe. Emellett pedig az olvasó az adott országra vonatkozó alapadatokkal ismerkedhet meg (terület, lakosság, érdekességek, látnivalók).

Phileas Fogg londoni úriember még 80 nap alatt kerülte meg a Földet a klasszikus Verne-regény szerint. Kuti Andrásnak ez 23 nap alatt sikerült, mint a kötetben írja. A könyv attól élvezetes, hogy nem fikción alapul, hanem egy nagyon kalandos életút bemutatása volt a cél, mégpedig egy vérbeli idegenvezetőtől. András megosztotta velünk legkülönlegesebb élményeit.

Mit jelent önnek az utazás?

Az utazás egy emberi vágy, amely bárkinél megjelenhet, pont ugyanúgy, ahogy nálam is fiatalkorban. Akkor még nem lehetett bárhová korlátlanul utazni, ellenben később, amikor külkereskedelmi cégekhez kerültem, szó szerint utaztattak, s nagyon megszerettem ezt a létformát. Akkoriban elkezdtem járni a világot, s ennek kapcsán jött egy ötlet, hogy miért ne szervezzünk utazásokat?! Rádöbbentem, hogy ez miképp működik. Utánanéztem, s ekkor hoztam létre egyik régi barátommal az Exotic Tours nevű cégemet, melyen keresztül utazásokat indítottunk mindenfelé. Itt kezdődtek a kalandozások.

Milyen utazásokat szerveztek?

Normálisan megszervezett társasutakat biztosítottunk, nagyon szép szállodákban, rengeteg helyen jártunk. Az emberek üdülgettek, látták a világot, s  gyakorlatilag az élet hozta magával a többit.

Mi a könyv tematikája?

A könyv emészthető, olvasható. Az előszóban megmagyarázza az ember, hogy mit miért ír le. Majd kontinensekre van taglalva, s azon belül is országokra, szám szerint 100-ra. Első körben alapadatokkal, majd ahogy szeljük az oldalakat, megérkeznek a szaftosabb sztorik is, amelyek saját tapasztalataim tükörképei. A könyv végén pedig elképesztően mesés képeket láthatunk a tájakról.

Miért pont 23 nap?

Azért, mert szó szerint körbeszeltük a Földet. Volt egy út, amit a Safari Travelnél szerveztem. Ennek az alapja egy 16-17 napos hajóút volt, ami Sydney-ből indult, és Honoluluban végződött, vagy fordítva. Erre rászerveztük a repülőutakat is, közben rengeteg helyen megálltunk, szétnéztünk, fantasztikus tájakat láttunk. Így alakult, hogy folyamatosan egy irányban repülve, hajózva körbeutaztuk a Földet, jellemzően 23-24 nap alatt.

Melyik a kedvenc országa azok közül, ahol járt?

Costa Rica és Új-Zéland. Fantasztikus kultúra, emberek, tájak, de Kolumbia is az egyik legkedvesebb ország nekem.

Volt-e olyan ország, amely kifejezetten nem tetszett?

Ilyet nem tapasztaltam. Az utazások során lehetnek fennakadások, például nem indult el időben a repülő, de semmi más problémám nem volt.

Kiadó: Mediacom, a könyv címe: 23 nap alatt a Föld körül, szerző: Kuti András

Forrás: vilagszam.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta