A fürdőpapucs semmi: mutatjuk, miket visznek haza magukkal a fekete öves szállodai tolvajok!

Rovat

Megosztás

A hotelvendégek vittek már el kistévét, festményt a falról, állólámpát az éjjeliszekrényről, a fürdőköpeny pedig szinte fogyóeszköz – derül ki Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró, műsorvezető legújabb könyvéből.

Olyan is előfordult, hogy 15 négyzetméternyi laminált padlót felszedtek és hazavittek – mesélte a Blikknek Richard.

De a turisták nemcsak visznek, hagynak is. A különlegesebb magyar hotelben felejtett dolgok között akadt hajszárítóbura, légzőkészülék, szexuális segédeszköz. Találtak már különleges női fehérneműt, kórusruhát, póthajat és műfogsort is. Rendszeresen ott maradnak a higiéniai termékek, de a gyerekjátékok is. Minden hetedik vendég elhagy valamilyen ruhaneműt.

Kiss Róbert Richard Így látják a magyarokat a világban című kötetének negyedik, bővített kiadását a könyvhéten mutatták be / Fotó: B.Zs.

A Prima Primissima-díjas szerző ezúttal a hotelek világába is elviszi az olvasót. Hazai szállóban felejtettek már ott márkás bőrkabátot, inget vagy túrabakancsot. Egy farmernadrágban több mint 80 ezer forintot találtak a szállásadók, másutt több millió forint lapult egy mellény zsebében, de még nagyobb összeget is hagytak már ott, nejlonzacskóba csomagolva.

„Franciaként kezdtem azt hinni, a teszkós szatyor divatcikk Magyarországon” – Így látják a magyarokat a világban

Itthoni hotelben mi egyszer a feleségem gyűrűjét hagytuk, de hamar meglett – mondta a Blikknek a turisztikai szakember, majd hozzátette: – Prágában ötszáz eurót hagytam a széfben, de letagadták és ellopták. Bangkokban egy hónapi munkám anyagát hagytam egy videókártyán a szállodában. Kicsúszott a tokjából, és a fotel oldalába esett a pakolásnál. A szobalány megtalálta, leadta a recepción. A thai barátom bement érte, feladta egy csomagküldő szolgálattal, és két nap múlva meglett az anyag. Még aznap hétvégén adásba ment.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta