Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / A minicunamin túl – Élet a Francia Riviérán

A minicunamin túl – Élet a Francia Riviérán

Nem rég hatalmas katasztrófa sújtotta a Francia Riviéra területét. A természeti csapásról korábban az Inforádió is beszámolt, de most a Világszám hétvégi adásában is hallhattunk az esetről, Dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével.

 

„Katasztrófa sújtotta övezetté nyilvánította a francia kormány Cannes és Nizza környékét.”

– mondta a műsorvezető, majd hozzátette, hogy sürgős eljárás keretében rendezik a károk felmérését és mindezt két hónapon belül megpróbálják elrendezni.

1364009140314

Cannes és Nizza területére vasárnap reggel (2015.10.04) néhány óra leforgása alatt két hónapnak megfelelő eső zúdult. A tengerből kiáramló hullámok jóformán minicunamiként söpörtek végig a térségen. Az eset hatalmas károkat okozott. Víz alá kerültek az otthonok, emberek estek áldozatául a hullámoknak. A helyzeten még inkább rontott, hogy a katasztrófa után néhányan megkezdték az üres üzletek kifosztását.

„Normál esetben még Novemberben, sőt Decemberben is vannak itt vendégek, tekintettel arra, hogy már akkor sincs annyira meleg, és a tenger sem alkalmas feltétlenül arra, hogy fürödjenek benne, de azért az idő általában még jó.”

– hallhattuk Dr. Kiss Róbert Richardtól. Most azonban jóval kevesebben látogatnak ki a területre és a kint tartozódók is inkább hazatérnek.

Menton, Aussicht vom Boulevard de Garavan

A műsorvezető beszélt arról is, hogy mit lehet tudni a Francia Riviéráról, ha éppen nyugalom van. Nizza és Cannes a leggazdagabb települések közé tartoznak, még is talán Saint-Tropez az igazi gyöngyszem. Valódi luxus között élhetnek a turisták, és még a strandoknál is helikopter leszállóhely várja azokat, akik légi úton érkeznek egy kis fürdőzésre. Esti fogadások, drága üzletek, és kiváló programok. Rengeteg a népszerű sportautó, és még ismert emberekkel is találkozhatnak a turisták. Víziparkokba is belehet térni, de múzeumokban sincs hiány.

6970209-cote-dazur-french-riviera

A várost autópályáról is meglehet közelíteni, a parkolás azonban a műsorvezető elmondása szerint „kész kínszenvedés”. A legtöbb strand kavicsos, a víz azonban tükör tiszta.

Évente több mint 700 millió vendég érkezik Franciaországba. Cannes és Nizza területén a turisták száma most visszaesett, de a franciák nagyon komolyan veszik a károk rendezését és mihamarabb megpróbálják megoldani a helyzetet.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Fotók: static3.businessinsider.com, home.bt.com, upload.wikimedia.org, 7-themes.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share