Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Mire jó egy okostelefon?

Mire jó egy okostelefon?

Elemlámpa, számológép, röntgen, gondozást igénylő háziállat, szúnyogírtó, sör , személyi asszisztens  – az egész világ a te kezedben van. Egy készülékben.

De mire érdemes használni?

A legalapvetőbb dolgok, amik hozzátartoznak egy okostelefonhoz: Mobilinternet, Wifi, GPS, zseblámpa, videó- és zenelejátszó, fényképező, kamera, hangrögzítő, számológép, óra, ébresztő- és stopperóra, jegyzettömb, naptár, játékok, több gigabájtnyi tárhely és persze, a jó öreg sms és hívásfunkció. Az okostelefonok korszakába születve nehéz lehet elképzelni, milyen lehetett egy olyan telefon, amit csupán hívásra használunk.

Ha mástól nem, az idősebb generációtól biztos hallottátok már, hogy “Ugyan már, minek veszel ilyen telefont, akkor inkább vegyél számítógépet, a telefonnak elég csak a hívásfunkció!”

 

Forrás: ufatum.com

Forrás: ufatum.com

 

Igen, csak a nagyi és a többiek nem számolnak azzal a szemponttal, hogy egy aprócska csodakütyü nemcsak a köztetek lévő aggodalommentes kapcsolatot biztosítja, hanem teljes testi – és lelkibékéd, csupán pár érintéssel. Ezzel a tiéd lehet a saját kis világod építőelemeinek kulcsa, amivel kezedbe veheted az életed, és olyan privátszférát biztosít, ahová nem érhet el a kezük. Az alkalmazások megjelenésének hála, olyan összetett játékok és eszközök jöttek létre, amik teljesen meghatározhatják napi tevékenységeidet, így személyiségedet is. Nem kevés izgalommal és szórakozással, természetesen.

Forrás:play.google.com

Forrás:play.google.com

 

 

Alapvetően az okostelefon célja, hogy megkönnyítse és boldogabbá tegye az életed. Ezt bizonyítja a Runtastic alkalmazás, ami figyelemmel kíséri sporttevékenységed és sikerélményedet meg tudod vele osztani Facebookon. A H&M alkalmazása, ahol együtt válogathatjátok a legmenőbb ruhákat a barátnőiddel. Emellett pedig olyan hasznos alkalmazások is vannak, mint például az AppLock, amivel lekódoltathatod a galériádat, Messengeredet, hogy megőrizhesd titkaidat. Ha pedig hamar lemerülnél, mert olyan sokat használod a telefonod, arra ott a DU Battery Saver, ami energiát spórol neked a párhuzamosan futó alkalmazások kezelésével.

Forrás: blog.runtastic.com

Forrás: blog.runtastic.com

 

Instagram, Tinder, Messenger, Facebook, Twitter, Viber, Skype, WhatsApp – Ahol bárkivel kapcsolatba léphetsz a Föld bármelyik pontján, stílusos képeket nézhetsz és tölthetsz fel, videózhatsz, cseveghetsz, új embereket ismerhetsz meg, megnyilatkoztathatod a lelki világod, vagy akár a látott képek alapján próbálod formálni önmagad. Mindezt ingyen, az internetnek köszönhetően.

Forrás: grasiemercedes.com

Forrás: grasiemercedes.com

 

De, nézzük meg a másik oldalt is!

Amellett hogy szórakoztató és személyiségfejlesztő hatással lehet rád mindennapi okostelefon-használatod, lehet önromboló hatású is!

  • Amikor inkább játékkal kötöd le magad, pedig éppen társaságban vagy.
  • Az állandó selfie-k, amik sokszor csak látszólagos boldogságot tükröznek, valódi szórakozás és boldogság pedig nincs mögötte, és a legnagyobb örömöket a like-ok számában találod meg.
  • Amikor társaságban is zenét hallgatsz, pedig beszélgethetnél és ismerkedhetnél is. (Persze, ez nem minden esetben rossz döntés!)
  • Amikor inkább feltöltesz egy puskát a telefonodra, mert tudod, hogy a tanár úgysem veszi észre. (Végülis, a telefonod mindig is okosabb lesz nálad, nem igaz?)
  • Amikor Facebookon közzéteszel olyan gondolatokat, amiket bárki elolvashat, kinevethet és meg is sérthet vele.
  • Amikor Instagramon menőbbnél menőbb helyek, személyek, cuccok esnek eléd random képeken, és úgy gondolod, mindenki tökéletes, és elkezded keresni a hibákat a külsődben, a környezetedben és a kapcsolataidban.
  • Amikor sorra nézed a motivációs oldalakat, a romantikus idézeteket, és csak álmodozol egy külön kis világról, amikor a te életed ott van előtted és sokkal jobb lehetne, mint el tudnád képzelni. Csak az álmodozás mellett, tenned is kellene érte!

 

Okostelefon
Te mire használod az okostelefonod?

 

 

Borítókép: azolcsosag.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share