Sokszor humorizálunk vele, undorítónak, gusztustalannak tartjuk ezt a biológiai folyamatot. Pedig az, hogy milyen szagú és milyen gyakoriságú nagyon sokat elárul az egészségügyi hogylétünkről is.
Ételek, melyek bűzösebbé teszik
Azok az ételek, melyekben nagy mennyiségben fordul elő kén, mint például a tojás vagy hús, megsokszorozzák a puki negatív szagát. A szulfátokban gazdag brokkoli, karfiol, mandula és kelbimbó ugyanezt a hatást érik el a szellentéseden.
Egészségesebb élet egy kis kellemetlen szagért
Előnyös lehet a pukizás, ugyanis ez csökkenti a levegőmennyiséget a bélrendszerben, mert a baktériumok képesek előállítani szulfidgázt, és habár kellemetlen szagot szerez így a puki, mégis nagyon fontos, mert így a teljes gázmennyiség kikerülhet a szervezetből.
Sokkal több, mint hiszed
Azok az emberek, akik azt hiszik, hogy ők többet szellentenek, általában tévednek. Ők csupán sokkal intenzívebben és sokkal nagyobb gyakorisággal végzik a pukizás műveletét, mint mások. Az, hogy ez a művelet egyáltalán megtörténik, azt jelenti, minden rendben van, a mikrobák a bélben végzik a dolgukat rendesen, így nem kell aggódnod. Az pedig, hogy olyan ételeket eszel, amik ezt a folyamatot elősegítik, a legjobb dolog, amit tehetsz, mert így a mikrobáknak segítesz a gáz kitermelésében. Ha nem adnánk nekik egy kis szénhidrátot, ott éldegélnének a beleinkben, ami viszont már nem egyáltalán nem természetes.
Borítókép: Funnyordie.com