Mit árul el alvási szokásotok a kapcsolatotokról?

Rovat

Megosztás

Egy kutatás szerint,  bármilyen változás áll be egy párkapcsolatban, hatással lesz a pozícióra, ahogy alszanak.

A legfontosabb dolog itt nem a pozíció, ahogy ölelkeztek, mielőtt elaludtak, vagy az, amelyiket felvették egyből, elalvás után. Az számít, ahogy egész éjjel alszanak, és  ahogy reggel ébrednek.

A mézes hetek ölelése

Forrás: minq

Ez a póz főként akkor jellemző, amikor friss a kapcsolat, vagy több időt töltöttek külön egymástól, de előfordul olyan házasságban is, ahol a párok között megmarad a szenvedély, érzékiség és szeretet.

Párbeszéd

Forrás: superstarskclub.blogspot

Ez a pozíció akkor gyakori a partnerek között, ha szoros összetartás fűzi össze őket, erős a kapcsolatuk, de még mindig több időt szeretnének együtt tölteni, és még többet beszélgetni.

Csillagász

Forrás: bodyscenes.com

A pár mindkét tagja a hátán fekszik, vagy valaki eközben párja vállán. Ezzel a mozdulattal pedig, elárulja, hogy mélyen függ társától. Ennek a kapcsolatnak jó lehet a kémiája, de az yik fél kényelmetlenül éreheti magát, szószoros és átvitt értelemben is.

Édesem bölcsője

Forrás: uratex.com

Ez a helyzet hasonló az előzőhöz, de intimebb közelséget biztosít. Ez gyakori olyan pároknál, akik nem félnek kimutatni az érzéseiket, és hajlamosak a mértéktelen törődésre. Ez a fekvőhelyzet azt fejezi ki, a férfi dominánsabb.

Megbecsüllek

Forrás: opptrends

A személyes tér reflexiója, mikor tiszteletben tartjátok egymást. Az ilyen párok többnyire boldogok és élvezik a párkapcsolatukat. Ha hátuk összeér, a legnagyobb bizonyíték arra, hogy fontosak egymásnak, és érezni akarják egymás közelségét.

Szabadság

Forrás: womansera

Egy nagy harc után kerültetek ágyba. De van más alternatíva is: a partnerek függetlenek, önközpontú individuális lények, akiknek sok személyes térre van szüksége.

Az ágy királya

nenamushan.blogspot

Azok a személyek hajlamosak az egész ágyra terjeszkedni, akik úgy érzik, inkább érvényesülni akarnak, mint az érzéseiket kimutatni. Az ilyen kapcsolatok viselkedése gyakran nagyon önző, ami az alvási szokásokban is tükröződik.

 Kanalak

Forrás:royalitycosmos.blogspot

Ez a póz egy harmonikus és szenvedélyes kapcsolatot tükröz. Friss házasok első-két évére jellemző alvási helyzet. A domináns fél, aki hátulról öleli párját, a másik pedig, érzi, társa mellett biztonságban van.

 Laza kanalak

Forrás: brightside

Amikor mindketten kedvelik a kanál pozíciót, de több szabadságot akarnak érezni közben. Ez a legösszetettebb helyzet, több magyarázata is lehet:

  • Egy szenvedélytelen kapcsolat reflexiója – legalább a pár egyik tagja így érez, nincs szüksége közeli fizikai kontaktra, vagy elégedetlen partnerével.
  • Más esetben, azért is feküdhetnek így, mert aki a hátát fordítja figyelemre vágyik, és provokálja párját arra, hogy kimutassa érzelmeit.

Lábölelés

Forrás: brightside

Amikor a párok nem alszanak közvetlen közelségben egymással, de gyakran megérintik egymás lábát. Akkor alszanak így, ha harmonikusak és megbíznak egymásban. Szabad teret biztosítanak egymás számára, de a lábfejeik egy kis hídként átívelik a távolságot egész éjjel.

Mit árul el alvási szokásotok a kapcsolatotokról?
Szerinted melyik a legjobb póz?

 

Borítókép: 24.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta