Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Mit árul el rólad az, amit firkálsz?

Mit árul el rólad az, amit firkálsz?

Unalmas órákon a legtöbbünk szeret firkálgatni vagy rajzolni a füzetébe. Érdemes ezeket most elővenni és átnézni, mert sok minden kiderülhet belőlük.

 

A firkálgatás hasonlóképpen működik, mint a testbeszéd. Sokszor nem is tudatosul bennünk, hogy mit csinálunk, csak úgy megy a maga módján. Az apró kis rajzoknak pedig jelentésük van. Egy kis odafigyeléssel lehet őket elemezni és sok dolgot ki lehet olvasni. Még magára a rajzoló kilétére is lehet következtetni, hiszen benne van a személyisége.

Az állatrajzok gyakran utalnak olyan dolgokra, amik a rajzoló azon tulajdonságait tükrözik, melyekkel a leginkább tud azonosulni az adott állattal. A visszatérő állatok szintén ezt hivatottak bemutatni. Például ha te szeretsz macskákat rajzolni, valószínűleg a személyiséged is olyan, mint nekik. Tehát szeretsz egy kicsit kívülálló lenni és önálló vagy. Minden állatnak megvannak a főbb tulajdonságai és ugyanez tükröződhet a rajzokban is.

Sokunk egyszerű köröket firkál a lap szélére. Ez általában arról tanúskodik, hogy az illető elzárkózik, távol érzi magát mindenkitől és csak nagyon nehezen enged közel másokat. Ez egy afféle kirekesztettség érzés is egyben. Az illető el van zárva a világtól.

A Pálcika ember szintén gyakori elem, ami az érzelmileg instabil emberekre jellemző. Félelem a másik embertől vagy nagyobb tömegektől ilyen formában is megnyilvánulhat, de mindenképpen van egyfajta távolságtartás a másik féltől.

Vannak motívumok, amik kifejezetten a középpontban lévő embereket jellemeznek. Ilyen például a csillag is. Szeretik a közösséget és élvezik a másik ember társaságát. Ambíció és céltudat jellemez.

A virágok szintén pozitív gondolkodást sugallnak. Az életet szépnek találja az illető és tele csodálatos dolgokkal. Nagyon pozitív a hozzáállása mindenhez és ezt mások is észreveszik rajta. Szereti amit csinál és sokat mosolyog.

Mit árul el rólad az, amit firkálsz?
Te szoktál firkálni órán?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share