Mit csinál Istenes Bence a Hajógyári szigeten?

Rovat

Megosztás

„Robbanj be a köztudatba!” Ezzel a hangzatos jelmondattal hirdette meg Energy Factory nevű pályázatát a Fénykörközösség. A díjazottakat már kihirdették, méghozzá a Gyerek Szigeten, és ki más lehetett a műsorvezető, ha nem a már méltán és közkedvelten ismert Istenes Bence?!:)

„Azt gondolom nincs más hátra, mint hogy meghozzuk ezt a nehéz döntést, és kiválasszuk a győzteseket”

– hangzott el a díjátadón. Az eredmények ekképpen meg is születtek, a diákok pedig már izgatottan várták, hogy kié lesz a főnyeremény, amellyel korosztálynak megfelelően vagy egy egész napos kalandpark belépőt nyerhettek, vagy egy hatalmas 300 fős gigabulit.

„Én már nagyon várom, hogy kiosszuk a nyereményeket és lássuk az örömteli gyerekek arcát.”

– osztották meg érzésüket a zsűritagok.

Örömben nem volt hiány az biztos, ahogyan kreativitásban sem. A jó hangulatért a médiasztár, a kiváló alkotásokért pedig a 12 döntős csapat felelt. Minden csapatnak nagyon kis ötletes nevet adtak, majd elkészítették a kreációkat, amiknek a központi témája a környezetünk megóvása volt.

A zsűri tagok között üdvözölhettük

  • Für Anikó Jászai Mari-díjas színművésznőt
  • Pál Dénes énekest
  • a neves VIVA COMET, BRAVO és Aranyzsiráf-díjas rendezőt, Galler Andrást (Indián)
  • Prof. Kovács Kornélt, az MTA doktorát és a Szegedi Tudományegyetem tanárát
  • Orbán Tibor, a MATASZSZ és az Ökocímke védnökét
  • Mészáros Lajos villamosmérnököt és a MMK elnökségi tagját
  • Balogh Gábort a Magyar Diáksport Szövetség elnökét
  • és Gerendai Károlyt, a Sziget Fesztivál alapítóját és főszervezőjét

 

Indián kifejezetten kedvesen fogadott minket!:)

 

A 12 döntős alkotásaiba is betekinthettünk.  A Green-Team elképzelt szuperhősüket keltette életre a lapokon, míg a Szeményvesztők egy színdarabbal pályázott az Enegy Factoryra. A csak fiúkból álló ETIPAFG most ismerkedett meg a webfejlesztéssel, a Napsugár team pedig az energiatakarékosságra helyezte a hangsúlyt. Nem volt ötlethiány a Fúziós Energia tagjainak pályázatában sem, de a Bibó-Nap-Óra is vihetett ma haza díjat. A Nap Csapata a fenntartható staféta létrehozásán ügyködött, míg a Fényfutárok kétszemélyes lánycsapata a rossz körülmények között élő családokra hívta fel a figyelmet. Az Egy nap az Élet filmet és szóróanyagokat is készített, a Fénycsapda pedig a természet egyensúlyának megtartására törekedett. A Környezetbarátnők név már árulkodik arról, hogy leginkább nők erősítették a csapatot, de ez csak előnyére vált a pályamunkáknak. A Fényrobbantók is előrukkolhattak a megújuló energiákat népszerűsítő pályázatukkal, méghozzá nem is eredménytelenül.

A sok színes nyeremény közül a fődíjat a Bibó-Nap-Óra csapata vihette haza. A 8. és II évfolyam diákjaiból álló tagok vajon majd a kalandtúrát vagy a hatalmas gigabulit választják majd?!;)

Főnyeremény - Bibó-Nap-Óra csapata
Te a Bibó-Nap-Óra csapata melyik főnyereményt választanád?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta