Mit csináljak? Válnak a szüleim!

Rovat

Megosztás

Azt gondolnánk, nem olyan nagy dolog. Sokan csak legyintenek rá! Ma már annyi mozaikcsalád van, hogy fel sem tűnik. De mégis ennyire könnyű feldolgozni is?

Fontos tudni, hogy akármennyi idősek vagyunk, a szüleink elválásának feldolgozása nem egyszerű dolog. Nem szabad türelmetlennek lennünk magunkkal szemben és azt sem, hogy mások befolyásoljanak abban, hogyan álljunk hozzá a történtekhez.

Akármi is történik, egy biztos: nem mi tehetünk róla! Ezt fontos hangsúlyozni magunkban, hiszen sok gyerek (akármennyi idős) képes azt gondolni, hogy ő az okozója az elválásnak. Miközben ez egyáltalán nem igaz!

Fotó forrása: Pexels

Szembe kell néznünk a tényekkel, hogy vannak kapcsolatok, amik sajnos nem működnek hosszútávon!

A viharos elválásnak persze szintén a gyermekek isszák meg a levét, ezért fontos, hogy önmagunkkal teljesen rendben legyünk és próbáljuk meg külső szemmel nézni a fejleményeket! Ez pont azért fontos, hogy ne engedjük, hogy mi is résztvevői legyünk a kapcsolat felbomlásának a viharának!

Készüljünk fel mindenre, de amikor kell, legyünk képesek elengedni a dolgokat és reálisan látni! Ez előre fog segíteni minket az életben és a szüleink válásának is könnyebb lesz a feldolgozása!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta