Mit gondolnak rólam mások? Fontos ez?

Rovat

Megosztás

Életed során biztos benned is többször felmerült már, hogy vajon mit gondolnak rólad mások. Sokszor ezt nem is tudatosan gondolod végig, csak az érzés jelenik meg hozzá. De vajon fontos ez egyáltalán? Segítünk, hogy tisztán láss.

Az ember társas lény, és számos társadalmi szabály veszi körül az életben, amelynek meg kell felelni. Ez egyrészt érthető, hiszen egy csoportban él mindenki, és a békés együttéléshez bizonyos normák szerint kell élni. Sokszor azonban túlzó lehet az, hogy minden lépésednél azon gondolkodj, vajon mások mit gondolnának rólad, helyeselnék-e a döntésed. Mutatjuk, milyen szempontokat érdemes mérlegelned, ha arra szeretnél választ kapni, hogy fontos-e, hogy mit gondolnak rólad mások.

Mindenki egyedi, így az útja is

Fontos tudnod, hogy mindenki egyedi, így az is, ahogy éli az életét, amilyen célokat kitűz, és ahogyan azokat megvalósítja. Egy másik embernek lehet nem érthető az, hogy mit miért csinálsz, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valamit rosszul csinálnál. Előfordulhat, hogy a másik személy az életében még nem tart ott, hogy megértse a te motivációidat, élményeidet.

Azt is nézd, hogy kinek a véleménye!

Nemcsak az életutak különböznek, hanem maguk az emberek is. Tapasztalhattad már, hogy olyanok is véleményt formálnak az életedről, akik alig ismernek vagy esetleg kívülről az ő életükben is lehetne kivetnivalót találni. Amikor mérlegeled, hogy valakinek a véleményét figyelembe veszed-e vagy sem, azt is gondold át, hogy az az ember mennyire ismer téged és mi a célja a véleményével.

A gondolatok, vélemények változnak

Azt is érdemes látnod, hogy az emberek gondolatai, véleményei változnak. Elég csak saját magadra gondolnod: hány gondolat, érzés futott át csak ma benned?! Biztosan számos dologra felfigyeltél, valami jobban megérintett, valami kevésbé. Az is lehet, hogy ha valaki ma nincs teljesen jó véleménnyel rólad, idővel majd másképp látja a dolgokat, jobban megismer és megkedvel.

Az, hogy mi épít téged, azt te tudod igazán

A fentiekhez kapcsolódva, azt, hogy neked mi a legjobb, azt csak te tudhatod. Érdemes olyan emberek véleményére adnod, akik közel állnak hozzád, így a szüleid, rokonaid, barátaid, hiszen ők jó szándékkal mondhatnak olyat is, amivel te nem értesz egyet. Nem biztos, hogy mindig mindenki jót fog rólad gondolni, de az biztos, hogy senki nem lát bele annyira az életedbe, mint te magad.

Mindenki elvárásának úgysem tudsz megfelelni

A legfontosabb, hogy tudd: mindenki elvárásának lehetetlen megfelelned. Ha például egyedi az öltözködésed, akkor egy hagyományosabb gondolkodású személy kifogásolnivalót találhat rajta, míg egy modernebb felfogású ember lehet, azt gondolja, hogy milyen vagány, hogy nem úgy öltözködsz, mint mindenki más. Úgy biztosan nem tudsz élni, hogy mindenkinek megfelelsz, ezért a döntéseidnél a saját és számodra fontos személyek véleményét vedd alapul.

Forrás: giphy.com

Neked fontos, hogy mit gondolnak rólad mások?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta