Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Mit hallgatnak a YouTuberek?

Mit hallgatnak a YouTuberek?

Elgondolkodtál már rajta, hogy az internet arcai, a hazai videósok milyen zenéket hallgatnak? Saját videóikban nem használhatják kedvenc számaikat, hiszen ezt a szerzői jogok nem engedik, de akkor mégis honnan tudhatjuk meg, ki mit hallgat valójában? Nos, mi megkérdeztük őket, jöjjön a várva várt válasz!

Ma körbejártuk hazánk videós szféráját, és minden videós-típusból (gameplay, vlog, stb) megkérdeztünk néhány videóst, árulja el, ő vajon hallgat-e magyar zenét? És ha igen, kik a kedvencei, és miért? Elég meglepő válaszokat is kaptunk, de nézzük is, melyik videós mit válaszolt az érdekes kérdésre?

I Have No Idea Hungary

IHNIH Ábelt már azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni. Csatornája az egekben, feliratkozóinak száma egyre csak nő és nő, és minden csaj oda van érte. Ez amúgy esküszöm már idegesít, minden lány barátom csak róla áradozik! 😀 Természetesen ilyen csipkelődést nem írnék akárkiről, de Ábel műsorvezető társam, többszörösen is, a kicsit visszamegyünk az időben, így azt hiszem, megengedhetem magamnak ezt a kis pluszt. Lássuk, kiket szeret!

Bevallom őszintén, én a magyar mainstream zenéért annyira nem vagyok oda. Hallgatok magyarokat, de nem azokat a tipikus hazai nagy csapatokat, mint a Punnany Massif, a Halott Pénz vagy Wellhello, én sokkal inkább a kevésbé ismert előadókat szeretem, valahogy jobban megfog az, amit a poposítás nélküli, eredeti rappekben érzek, így én inkább olyan hazai előadókat hallgatok, mint Deniz, másodikként meg mondjuk a BSW.


Ebédszünet Ádi

Az “Ebédszünet” csatorna tulajdonosa, a sokak által csak “Főzős Ádi” névvel ismert videós már állt kapcsolatban oldalunkkal, ugyanis az oldal egyik oszlopos szerkesztőjével, Andrissal (nem, nem én, ez egy másik Andris! :D) Már volt közös videója. Bár belegondolva a kérdésbe, velem is volt, így elmondhatjuk, hogy az összes Andris nevű Középsuli szerkesztővel már lepaktált. Na, jó, abbahagyom, térjünk a lényegre! 😀 Ádám annyira nem hallgat magyar zenét, mint megtudtuk.

A Belgát csipázom, mert jó a stílusuk, amúgy magyarokat annyira nem hallgatok.

De azért megsúgta, nincs semmi baja a magyar zenével, elismeri a nagy hazaiakat is, de ő valóban inkább a külföldi irányvonalat részesíti előnyben.

Plaura

Plaura egy igazi vérbeli vlogger. Csatornája elég hosszú történetre nyúlik vissza, régen inkább neveztem volna sminkvideósnak, vagy beauty vloggernek, de elég erős váltáson ment keresztül az elmúlt időkben. Közel 80 ezer ember van feliratkozva a csatornájára.

Mostanában a kedvenceim Punnany Massif, Halott Pénz és a WellHello. Hogy miért szerettem meg őket mostanság, azt nem tudom. Viszont annyira jó, pörgős, nyári zenéik vannak, amiket nagyon szívesen hallgatok ilyenkor. Utoljára koncerten el kell gondolkodjak, mikor voltam. A Noizz party-n fellépett a Wellhello, ott hallgattam őket. 😊


Powii

Powii-ról nemrég írtunk, illetve videóinterjút is készítettünk vele. Egy nagyon gyorsan feltörekvő gamer videós kollégáról van szó, aki többször is felkerült a heti legtöbb feliratkozót szerző listák élére. Alig másfél hete még csak 35 ezer követője volt, most meg már 43 ezer.. Azta! Nézzük, neki mi a véleménye?

Alapvetően, ha zene akkor inkább elektromos zene a fő irányvonalam, de szeretem a rockot és rapet is. a magyar zene is az élen van nálam, hiszen rengeteg Halott Pénzt, Punnany Massifot, Beerseewalkot, Essemmet hallgatok és ezek viszik nálam a pálmát.


 

Bánki Beni

Beni egy igazi művészlélek, biztos vagyok benne, hogy hallgat magyar zenét, és véleményem szerint az igényesebb fajtát, no de lássuk, mit írt:

Azokat a zenéket szeretem, amik tudnak újat mondani, nem átlagosak. Magyar bandák közül a Hiperkarma a kedvencem, de ugyanígy bírom a bulisabb számokat, ha fesztiváloznék, a Wellhello, a Punnany és a Halott Pénz koncertjét biztos nem hagynám ki.

 

Te gondoltad volna, hogy a magyar videósoknak ilyen változatos a zenei ízlése? Ugye, hogy nem?! Kíváncsi vagy további kérdésekre is a videósokkal kapcsolatban? Hamarosan utána járunk más YouTuberekkel kapcsolatos körkérdéseknek is! Addig pedig lássuk, Ti milyen magyar előadókat hallgattok? Szavazzatok!

Te mit hallgatsz?
Neked melyik a kedvenc hazai előadód?

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share