Ezt nézed:  / Színes / Mit jelent az “i” az iPhone-ban?

Mit jelent az “i” az iPhone-ban?

Sokaknak van Apple termékük, de csak kevesen tudják, hogyan került a manapság már védjeggyé váló “i” a termékek nevébe – írja a Globoport.hu.

 

A betű, természetesen, a múlt évszázad zsenije, Steve Jobs agyában született meg, és 1998-ban alkalmazták először. Akkor az újjászületett, Jobs visszatérése utáni Apple szimbóluma lett. Az első termék, amelynek a nevében benne volt az iMac asztali számítógép – amivel még az Apple hagyományos termékkörét igyekeztek feldobni.

De mit is jelentett Jobs számára az “i”?

Az első válasz az, hogy internet. Bár korábban is – természetesen – minden géppel lehetett már netezni, az iMac volt az első, amit a tervezők kimondottan netezésre terveztek.

“Bár ez egy ízig-vérig MacIntosh, de arra terveztük, amiről a felhasználók azt mondták, az egyes számú  céljuk a géppel, minél gyorsabban fel akarnak jutni a netre.”

 

Így az “i”-ben nem csak az internet van benn, de a római egyes is. Mint első számú felhasználás. De Jobs egyszer elárulta, hogy az “i” – legalábbis számára – még ennél is többet jelentett – legalább is voltak mélyebb jelentésformái is: instrukció, inspiráció, információ, individuális.  Ezeket a szavakat sorolta Jobs egy  1998-as eseményen.

Az “i” ezek után sokáig elkísérte az Apple termékeket – megszületett az iPod (hogy mi volt benne  a pod, arról még vitáznak a szakemberek), az iPad, aztán az iPhone.  Igaz, most már valahogy leszoktak róla: sokáig hittük azt, hogy az Apple órája iWatch lesz. De nem, Apple Watch.

Borítókép: Iphonehacks.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share