Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Halálos a szelfizés?

Halálos a szelfizés?

Szelfizni ma már olyan természetes dolog, mint reggel elindulni a suliba. Ártalmatlan szokás? Ha nem figyelsz, akár a halálodat is okozhatja! Szakadj el a képernyőtől néha és figyelj arra, hová lépsz…!

Egy friss kutatás adatai szerint az elmúlt három évben ijesztő méreteket öltött a szelfizés közben bekövetkező halálesetek száma. Az ok egyszerű: az emberek annyira el vannak foglalva azzal, hogy minél látványosabb szelfiket készítsenek, hogy figyelmetlenek lesznek vagy egyszerűen csak nem mérik fel a kép elkészítésével járó kockázatot. Csak a Facebookon megközelítőleg 365 ezer darab új post születik hetente szelfi témában.

A médiában megjelent híradások alapján elmondható, hogy a fiatalokat éri a leggyakrabban ilyen, nem egyszer halálos baleset, hiszen ők azok, akik a leggyakrabban hódolnak ennek a szokásnak. Érdekes módon az áldozatok között több a férfi, mint a nő.

A férfiak ugyanis kétszer olyan vakmerőbbek, ha egy izgalmas szelfi elkészítésének a lehetőségéről van szó, mint a lányok. Egyszerűen azért, hogy magukra irányítsák a figyelmet és növelhessék az önbizalmukat a begyűjtött lájkokkal és elismerő kommentekkel. Minél veszélyesebb helyen vagy szituációban készül el a szelfi annál népszerűbbek lesznek.  Sok esetben sajnos a kommentelők is erre buzdítják őket.

A leggyakoribb halállal végződő szelfizések robogó vonatok előtt következtek be, de sokan zuhantak le szikláról, épületekről egy-egy rosszul kiszámított pózolás eredményeképpen, voltak, akik megfulladtak és érdekes módon szerepel a listán állat támadás, autóbaleset vagy repülőgép szerencsétlenség is…

Indiában például olyan magas a szelfizés közben bekövetkezett halálesetek száma, hogy a kormány a veszélyes helyeken elrendelte a szelfimentes zónák kijelölését. Oroszországban is több helyen láthatóak figyelmeztető táblák, amelyek a meggondolatlan szelfizés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Lehet nem ártana ezt az intézkedést a világ többi országában is bevezetni. A lenti szelfik készítői közül nem mindenki élte túl a kép elkészítését…

1

Deadly-Selfies-3

Veszélyes szelfizés
Te szelfifüggő vagy?

Képek: priceoconomics, quora, youtube, guardian, starcentralmagazine, genesisreyesphography, listabuzz, gallerianews

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share