Ezt nézed:  / Színes / Mit jelent a Középsuli-szereplők számára a pokol?

Mit jelent a Középsuli-szereplők számára a pokol?

Egy eléggé érdekes kérdést tettünk fel a Középsuli című sorozatunk szereplőgárdájának tagjainak, méghozzá azt, hogy számukra mit jelent a pokol, ők hogyan tudnák elképzelni a poklot.  A szereplők pedig készségesen válaszoltak, és leírták nekünk, mégis hogyan lehet a poklot szavakba önteni.

Barbi

Nekem maga a pokol lenne, ha nem lennék többé ismert.Én már képtelen vagyok elképzelni azt, hogy nem jönnek oda hozzám csillogó szemmel a nézők és nem kérnek képet vagy aláírást. Számomra konkrétan ez a legnagyobb motiváció, amikor megölelnek és én megölelhetem őket, amikor kifejezik bármilyen módon legyen az egy üzenet, egy komment, egy rajz, egy csoki vagy tényleg bármi módja annak, hogy tudassák velem, hogy szeretnek. Nekem az életemben az a legfontosabb jelenleg, hogy a nézőinket lehetőségeim szerint ki tudjam szolgálni és boldoggá tegyem őket.

Barbi_KS

Olivér

Az én ideológiai és vallási nézetemben nem létezik pokol.  Gyerekkoromban úgy képzeltem, mint egy barlangot, ahol a csúnya ördögök megfőznek egy kondérban. (Akkor úgy képzeltem el az ördögöket, mint a Gyűrűk Ura Uruk-Hai-ait.) De ez kb. ötéves koromban volt, így utána soha nem gondoltam rá. Ha lehetne pokol, akkor szerintem az nem egy közösségi hely lenne. Hatalmas üres tér, senki sehol, nincsenek emberek, talán egy két ördög, és akkor földi bűneidhez mérten szenvedsz örökké. Csak azért gondolom így, mert ha közösségi hely lenne, akkor lehet annyira nem lenne rossz.

oliver

Dominik

A poklot nehezen tudom elképzelni. Talán mégis egy nedves és nyirkos, sötét helynek képzelném. Kb. úgy, mint egy elhagyatott pincét. Ahol mindenhol nagy csövek futnak, meg nyálkás minden. A láncok lógnak a plafonról, minden ajtón túl kísért valami, ami el akarna engem ragadni. Folytonos félelem és fájdalom lenne a részesem. Ezt sosem akarnám.

Dominik_01

Zsófi

Nem szoktam ezen gondolkodni, de ha le kéne írnom, hogy számomra milyen lenne a pokol valójában, akkor többnyire egy sötét, félelmetes hely lenne. Úgy tudom elképzelni, hogy a pokol mélyen a föld belsejében van és amerre nézek, minden mindenhol piros és izzik. Iszonyat meleg van, mondjuk én azt nem bánnám, mert nagyon nem szeretem a hideget. Ha például tél van, akkor én kb. sosem tudok úgy felöltözni, hogy ne fázzak.

zsófi

Bende

Én nem vagyok vallásos és egyáltalán nem hiszek a sem a pokolban, sem a mennyországban. Számomra a halál a pont a mondat végén, ami után nincs semmi. Ez csak egy egyszerű lezárása az életnek, mely után nem történik semmi csak már nem létezünk tovább.

Bende_3

Juli

Az az igazság, hogy én nem nagyon hiszek a pokolban. Ha létezik Isten és olyan jó és hatalmas erővel bír, ahogy az le van írva és ahogy azt mondják, akkor biztos, hogy senkit sem küldene oda halála után szenvedni, normál esetben ez evidens lenne. Szerintem hülyeség az egész, csak azért találták ki még évszázadokkal ezelőtt, hogy jó cselekedetre bírják az embereket és megfélemlítsék őket.

kozepsuli_juli

Zsanett

Ha meghal valaki, akkor szerintem a lelke rögtön beleszáll egy éppen születendő élőlénybe, akár állat, akár ember. Az angyalok biztos a mennyországban laknak, és ha van jó, lennie kell rossznak is, de szerintem az, aki meghal, nem kerül sem a pokolba, sem a mennybe. A pokolban az ördög lakik, és csak úgy tudom elképzelni, amiket a mesékben látok, minden vöröses-fekete és tüzes.

Zsanett_KS

Eszti

Nem gondolkodtam eddig ilyenen, hogy hogyan képzelem el. Biztos minden piros, rossz lelkek járkálnak mindenhol, egy kietlen puszta, forróság, ezek a szavak jutnak eszembe. Ha mélyebben akarok belegondolni, akkor azt gondolnám, hogy mindenki, minden egyes lélek egy másik pokolba kerül. Mindenkinek más a pokol, más az, ami neki a legnagyobb kín, a pokol meg valamiért a kínt jelképezi nekem, egy hely, ahol nem csinálhatod azt, amit szeretsz.

Eszti

Happy Tibi

Mivel nem vagyok valami nagy hívő, nem mondom azt, hogy nincs valami nagyobb dolog a világban, ami egyengeti utunkat, de konkrétan nem hiszek semmi ilyesmibe. Mivel senki nem látta, nem hallotta, nem mesélt róla, hogy milyen a pokol, így az egyetlen forrás, ahonnan tudom, milyen a pokol, a könyvek és filmek és mivel kicsi korom óta ezt a tüzes bugyros kínzós poklot vetíti elém a média, ezért úgy gondolom, hogyha van pokol, akkor az olyan amilyennek ott leírják.

Tibi1

Réka

Mindenki számára ismerős a pokolra jutsz kifejezés, többet is gondolkoztam a mennyországról és a pokolról is, de az első gondolat, ami az eszembe jut, az az ördög szó. Meg, hogy nem túl világos a hely, taszító. Senki sem akar a pokolra jutni, ezért tuti, hogy jó hely nem lehet. Hiszek az ilyen dolgokban, de nem szeretek ezen gondolkozni, mert az a halálon túl van, és rossz érzés belegondolni, egyszerűen lehangol.

Beatrix - Réka1

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share