Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Zene / A Margaret Island énekesnője már a színpadról is esett le

A Margaret Island énekesnője már a színpadról is esett le

2017. február 8. /szerda/

Nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy Magyarország egyik legkedveltebb zenekaráról beszélünk, amikor a Margaret Island kerül szóba. Interjúnkban a koncertezésről kérdeztük a zenekari tagokat, akik meséltek bakikról, az álomkoncerthelyszínükről, valamint a sikerhez vezető útról is.  

Volt már olyan koncertbakitok, ami akkor még nagyon cikinek tűnt, de ma már jót nevettek rajta?

Bálint: A legutóbbi pécsi koncertünkön Tomi (a zenekar gitárosa) véletlenül fél hanggal arrébb kezdte játszani a szólóját a Szép vagy kívül-ben, először azt hitte, elhangolódott a gitárja, így 1-2 másodpercig a rossz hangnemben maradt. Már a színpadon is jót nevettünk a bakin, a koncertet visszahallgatva pedig még viccesebb az a néhány hang. Azóta is sokszor előkerül a felvétel a turnébuszban, a koncerteken pedig már a szóló előtt mindannyian Tomira mosolygunk biztatásképpen.

Viki: Frissen tartják az embert az ilyen random szituációk, úgyhogy én örülök nekik. Régebben már estem is le színpadról, a Margeretes fiúk pedig tökélyre fejlesztették a buszban átöltözést két koncert között.

 

Számos koncertet terveztetek be az elkövetkezendő hónapokra számos magyar városban. Szívesebben játszotok élő koncert során, vagy az ugyancsak élőde televíziós megjelenéseket részesítitek előnyben?

V: Mivel mindenhol élőben játszunk, adott az az izgatottság, ami éltet egy zenészt. A Margaret szerintem egy igazi fesztiválzenekar, akik az őszi és tavaszi időszakokban ezt a hangulatot viszik át a vidéki klubokba. A televíziós szerepléseket is szeretjük, mivel itt van lehetőségünk megmutatni a televízió előtt ülőknek, hogy mi is szokott történni a fesztivál színpadokon.

B: Szeretünk utcazenélni is, a spontán zenélések mindig emlékezetesek és az új dalokat is így tudjuk igazán kipróbálni.

Ha megkérdezném, mik teszik egyedivé a ti zenekarotokat, mi mindent tudnátok kapásból kiemelni?

V: Azok az emberek teszik egyedivé, akik benne vannak. Fantasztikus csupaszív és -lélek zenészek és a körülöttünk lévő crew is egy család. Mindenki egyénileg is olyan karakter és tehetség, amire talán érdemes odafigyelni. Alázat, őszinteség, tisztaság, örömzene és mosoly. Emellett nagyon fontosak a szövegek (Hujber Szabolcs, Bródy János) és a mondandónk.

Görcsösen vágytatok a sikerre, vagy inkább hagytátok, hogy hadd bontsa ki magát, és lesz, ami lesz alapon vágtatok neki a közös zenélésnek?

 

B: Amikor elkezdtünk együtt zenélni, nem gondoltuk, hogy 3 éven belül minden időnket a zenekar tölti majd ki, pedig az elejétől kezdve tudatosan, előre tervezve építkeztünk. Nagyon szerencsések vagyunk, hogy azzal foglalkozhatunk, amit szeretünk, különösen, hogy a barátainkkal együtt zenélhetünk. Az a legfontosabb, hogy mindannyian jól érezzük magunkat a színpadon és a turnébuszban.

mi-7237-4 (1)

Számos amerikai énekesnek és zenekarnak az az álma, hogy egyszer a Madison Square Gardenben legyen a főműsorszám. Számotokra mi az a magyar színpad, amire azt mondjátok, hogy igen, ez a színpad nekünk az álom? Megvolt már nektek az az álom, vagy még éppen vártok rá?

V: Nem hangzik rosszul a Madison Square Garden sem, de hatalmas álmunk volt egy önálló Budapest Parkos koncert. Idén ez valóra is válik, a harmadik születésnapunkat május 4-én a Budapest Parkban ünnepeljük. Emellett, rengeteg olyan lehetőséget kaptunk az elmúlt 2 évben, ami miatt Bakancslista lett a második, nemrég megjelent albumunk címe. A Művészetek Völgye, Sziget, Volt Nagyszínpad, Strand Fesztiválos fellépések és az összes apró akusztikus koncert, utcazenélés élmény volt, alig várjuk a folytatást.

Fotók: Margaret Island

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share