Mit lehet kezdeni a göndör hajjal?

Rovat

Megosztás

A göndör hajú lányoknak sokszor meggyűlik a bajuk a cikizőikkel és a tincseikkel is. Kerüld el mindkettőt: légy szexi és egyéni göndören is!

Mindennapi nehézségek

Tény, hogy a göndör haj ápolása sokkal körülményesebb, mint az egyenes hajé, hiszen könnyebben törik, száraz és nehéz fésülni. Nem beszélve a vágásról… Ám pár trükk betartásával könnyedén túllendülhetsz ezeken a problémákon!

vogue_it_b02

Száraz és törik:

A problémára elsődleges megoldás a rengeteg balzsam, illetve, hogy mindig csak vizesen és balzsamosan fésüljük ki a hajat.

Vágás:

A vágásnál két dologra kell figyelned -neked vagy a fodrászodnak: egyrészt könnyen megszaladhat az olló és amint bekunkorodik a hajad, sokkal rövidebb lesz az eredmény, mint gondolnád, másrészt pedig érdemes a fejtetőnél rövidebbre vágni a tincseket, tehát “lépcsőzetesre”, mert úgy lesz szebb az esése.

curly

Hosszú vagy rövid?

Azt, hogy milyen hosszúságú haj áll jól neked, elsősorban a fejformád fogja eldönteni. Az mindenesetre tény, hogy a hosszú göndör hajat lehúzza a súlya, ezért megeshet, hogy nem göndörödik olyan szépen, mint egy félhosszú vagy rövidebb, míg utóbbiak pedig nagyon szeleburdi külsőt tudnak varázsolni viselőjüknek.

Tűzés, copfozás vagy szabadság?

A legtöbbek szerint a kiengedett göndör haj mutat a legjobban, de ez természetesen nem minden nap megvalósítható, hiszen viselőjének zavaró lehet, sőt, így könnyebben törik a haj! Szóval, ha növeszteni szeretnéd, hordd feltűzve. Igen, tűzve, ugyanis a legjobbat akkor teszel vele, ha nem copfozgatod és nyújtod össze vissza, hanem lazán feltűzöd csattal vagy hajtűvel. Már pár hét után látni fogod, hogy sokkal jobban van a hajad és a fejbőröd! 🙂

haircuts-for-thin-curly-long-hair_13

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,813RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta