Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Mit mondjunk, ha nem tudjuk a választ történelem órán? Elárulja nekünk KRR Erdélyből

Mit mondjunk, ha nem tudjuk a választ történelem órán? Elárulja nekünk KRR Erdélyből

Erdélyről már sokszor olvashattatok az oldalunkon, főleg most, hogy Középsuli Olivér is bátorkodott meglátogatni az erdélyi medvéket. Az Inforádió Világszám műsorvezetője, Dr. Kiss Róbert Richard ezúttal is tartott nekünk egy kis előzetest a nagy indulás előtt.

A műsorvezető nem bír egy helyben ülni. Ugandából Horvátországba, Horvátországból Erdélybe utazott. Legutóbb azért, hogy ismét elkalauzolhassa a magyarokat Erdély varázslatos világába.

Udvarhelyen már rengetegszer járt a műsorvezető. Legelső útjánál komoly felkészüléseket igényelt egy ilyen utazás, de azóta sok minden változott, hiszen azóta már az utak is jobbak lettek. Általában Kalatoszegen szoktak egy kisebb pihenőt tartani, miközben megtekintik a Táncdal Fesztivál előadásait. Innét nem messze van Bánffyhunyad, ahol igazi roma palotákkal találkozhatnak a turisták. A műsorvezető elmondása szerint, bár kissé furcsán festenek ezek az épület, rendkívül látványosak.

torda2

Az újságíró egyetemista korában is rengeteget járt ide, még ételt is osztottak a rászorulóknak. Szerinte a gyerekeket mindenképpen hasznos lehet elhozni ide, akár egy osztálykirándulás keretein belül, hiszen megtudhatják, milyen érzés a határon túl magyarnak és székelynek lenni.

Sokszor jár ide vissza Dr. Kiss Róbert Richard. Állítja, hogy Udvarhelyet csak szeretni lehet. Rendkívül közvetlenek és barátságosak az itteni emberek, amikor valamilyen rendezvényt szerveznek, lelkesen fogadják őket az erdélyiek. Persze itt is van némi széthúzás, de az közel sem annyira erőteljes.

bear-cubs-537x335

A nevezetességek megtekintése során azonban előfordul, hogy még ő sem tud minden kérdésre választ adni. Erre van egy jól bevált módszere. Ha nem tud egy évszámot, mindig azt válaszolja, hogy a kiegyezés és az I. világháború között történhetett az esemény, hiszen jó néhány jelentős történelmi momentum, ehhez az időszakhoz köthető. Nos, tapasztalatai szerint általában bejön neki a válasz, persze ez csak tréfálkodás.

A látnivalókat illetően a Millenniumi emlékközpont és a Jézus Szíve kápolna mindenképpen említésre méltó. A Küküllő szállodától nem messze található egy szoborcsarnok, ahol ma már 13 híresség bronzszobra is megtalálható. A Kultúrházban szórakoztató programok várják a résztvevőket. A medve lesről pedig már számtalanszor olvashattatok az oldalunkon, például ITT is. 🙂

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. 🙂

Fotók: hdwallpapers.cat, kaland.sport.hu, assets.inhabitat.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share