Mit szólnak a buszsofőrök a pofátlansághoz?

Rovat

Megosztás

Tényleg minden megállóban be kell mondani, hogy vegyük fel a maszkokat? A járművezetők ezt hallgatják több óra hosszat egy nap, mi pedig tudjuk, mégis pofákat vágunk hozzá. Mit szólnak a buszsofőrök ehhez a pofavágáshoz, a pofátlansághoz? Utánajártunk!

Vannak olyan sofőrök, akiket nem nagyon érdekel, felvesszük-e a maszkot vagy sem, hiszen ők úgyis egy fülkében ülnek, kvázi elkülönítve, de vannak olyan sofőrök is, akik tényleg küldetésüknek érzik azt, hogy vigyázzanak az utasokra, vagyis ránk. Az a buszsofőr is ilyen, akivel beszélgettünk, nevezzük B-nek.

Arról már írtunk korábban, milyen extrém maszkokat viselnek. Most lássuk, B szerint mennyire vesszük komolyan a maszkviselést!

Nemrég kétszer is használtam egy megállóban a “megszokott” bemondást, hogy kötelező a maszkviselés. Sőt, én azt is be szoktam nyomni, hogy felszállásnál is kötelező felvenni.  De nem veszik komolyan, ahogyan azt sem, hogy ne nyissák ki az ablakokat a buszon, mivel a klíma be van kapcsolva. Persze, hogy nem érzik, hogy megy, ha nem működhet megfelelően!

– Miközben ezt mondta, mosolygott, mert én is csak felszállás után tettem fel, bár a kezemben volt előtte is. Abban a kis visszapillantóban mindent látnak?

Azt gondolnánk az idősek nem tartják be a szabályt, hiszen a vásárlási idősávot is ők szegték meg többször, legalábbis én úgy tapasztaltam. Pedig a fiatalokra többször rá kell szólni. Ha nem segít a már ismert szöveg, akkor jön a hangosbemondó: vegyen fel maszkot, addig nem indul a busz, vagy le kell szállnia! Nem tetszik nekik. Azt gondolják, nekik nem lehet bajuk.

– Itt rázta a fejét.

Míg ez működik a buszon, addig a villamos, hév vagy épp metró esetében már aligha. Bemondják ott is ugyan, hogy tegyük fel a maszkot, de a kéregető bácsin kívül nincs senki, aki az utazókat rábírná, hogy felvegyék, ha egyszer anélkül szálltak fel.

ITT összeszedtük nektek, mennyire lehet veszélyes rátok nézve a koronavírus.

Szavazzatok!

Mit szólnak a buszsofőrök a pofátlansághoz?
Ti betartjátok a maszkviselést pofavágás nélkül?

 

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,622RajongóLike
179,348KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta