Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Mit tanultunk az utálóinktól?

Mit tanultunk az utálóinktól?

Menő csajok, akik gonoszkodnak, utálkozók, akik csak megkeserítik az életünket. Mégis mit tanultunk tőlük? Visszatekintve elég sok mindent.

1.A szavak ereje

Ki gondolta volna, amikor még kicsit voltunk, hogy egy pofonnál ezerszer jobban tud fájni és beleégni a tudatunkba egy gonosz szó? Megtanultuk ezáltal, hogy mennyire hatással vannak a szavaink és tetteink mások életére. Biztos vagyok benne, hogy neked is vannak olyan gonosz megjegyzések az emlékeidben, amit nagyon régen mondtak rád, de még mindig emlékszel ezekre. Ezért is figyelj oda, hogy mások ne emlékezzenek így a te szavaidra.

2. A bosszú hiábavalósága

Egyszerűen az az idő, energia, amit esetleges bosszúhadjáratként akartál vezetni az utálóik ellen, csupán ment volna a levesbe. Inkább emelkedj felül, és hagyd, hogy a karma elintézze helyetted is ezeket a dolgokat.

3. A harag elengedése

Kapcsolódva a bosszúhoz, nincs is rosszabb érzés, amikor egy beszólás utáni fájdalomhoz hozzácsatlakozik a düh, a tehetetlenség érzése. Nem tudod, mit csinálj, iszonyúan éget belülről a harag. De ez rajtuk nem csattan, viszont téged felemészt belülről. Ezért is kell megtanulni elengedni és lazítani. Ha már érzed, hogy önt el a harag, kezdj el mélyen lélegezni, vagy vezesd le a feszültséget, engedd el ezt a haragot.

4. Nézz más szemével is!

Ez is egy fontos dolog, amit tanultunk ezektől az emberektől, hogy helyezzük más perspektívába a dolgokat. Más szemszögéből is nézzünk meg minden helyzetet, mielőtt ítélkezünk, hiszen nagyon jól tudjuk önmagunkból is kiindulva, hogy sosem lehet tudni, hogy mélyen mi bántja az embert.

5. Önmagunk szeretete

Úgy érzem, ez az egyik legfontosabb, amit tanultunk, hogy szeressük önmagunkat. Ezek a gonoszkodók nyilvánvalóan nem szerették önmagukat, ezért is húztak le minket, nyomtak el, hogy ők fölöttünk lehessenek. Ezért is, hogy semmikképpen se váljunk ilyenekké, mint ők, tanuljuk meg, hogy mi is értékesek és szeretetre méltók vagyunk.

Fotó: thatswhatineed-pantenespa.blogspot.hu

Gonoszkodók?
Te is találkoztál ilyen sulitárssal már?

Borítókép: shedoesthecity.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share