Ezt teheted, ha valaki durva kommentet ír neked!

Rovat

Megosztás

Talán veled is előfordult már, hogy valamelyik közösségi oldalon bántó kommentet kaptál egy fotód vagy bejegyzésed alá. Biztos számos gondolat átfutott benned, hogy mit tehetsz ilyenkor. Mutatunk pár tippet!

A közösségi oldalak térnyerésével egyre többen és többféleképpen használják ki a lehetőségeket ezeken az oldalakon. Mivel egymás bejegyzéseire is lehet reagálni, sajnos nem ritka, hogy bántó, durva dolgokat is írnak egymásnak az emberek. Ebbe azonban nem kell beletörődni, vannak megoldások, amelyek segíthetnek ilyen helyzetekben is.

Vizsgáld meg a helyzetet!

Bár az online tér jó lehetőség arra, hogy távoli ismerősök is tarthassák a kapcsolatot, mindenképpen egy másfajta tér, mint amilyen egy személyes találkozás lenne. Előfordulhat, hogy félreértesz egy megjegyzést, máshogy olvasod, amit a másik ír, mint ahogy ő azt eredetileg szánta. Érdemes az egész szövegkörnyezetet megnézni, amiben a kommentet kaptad, és átgondolni, hogy valóban bántó komment akart-e lenni.

Kérdezz vissza!

A fentihez kapcsolódva, előfordulhat, hogy akár egy emotikon lemaradása vagy valamilyen elgépelés okozza a félreértést. Első körben érdemes visszakérdezni, ha valaki kétértelmű kommentet ír neked, hogy pontosan mi volt a szándéka. Lehet kiderül, hogy csak egy ugratás akart lenni a másiktól, és ha számodra is belefér a poén, akár jót is nevethetsz rajta.

Confused GIF

Ha megbántott, azt kifejezheted

Ha úgy érzed, a kapott komment számodra bántó vagy sértő, ezt vissza is jelezheted a komment írójának. Nem kell szó nélkül elmenned amellett, ha valaki megbánt téged (akár szándékos volt a részéről, akár nem), megírhatod, hogy számodra bántó az adott hozzászólás, és megkérheted, hogy a jövőben ne írjon ilyesmiket neked.

Érdemes elmondanod a szüleidnek

Ha nem tudod, mit tegyél egy adott komment után, vagy sorozatosan bántó hozzászólásokat küld neked valaki, érdemes a szüleidnek elmondanod. Megbeszélheted velük az adott helyzetet, és tanácsot is kaphatsz arra nézve, hogy mit is érdemes az adott helyzetben tenned.

Ismerd fel, ha zaklatás, és tegyél ellene!

A legtöbb közösségi oldalon ha valaki kellemetlen hozzászólásokat, üzeneteket ír a másiknak, akkor azt az oldal üzemeltetőinek jelezni lehet. Lehetőség van továbbá le is tiltani az adott személyt. Fontos azonban első körben annak a felismerése, hogy egy félreérthető kommentről van szó, vagy rendszeres cikizésről, zaklatásról, amit semmiképp ne hagyj szó nélkül. Ebben a cikkben foglalkoztunk ezzel a témával.

A legfontosabb, hogyha lelkileg megterhel az adott helyzet, ne maradj vele egyedül, szólj a barátaidnak, szüleidnek, és együtt keressétek meg a legjobb megoldást!

Forrás: giphy.com

Neked szoktak durva kommenteket írni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta