Ezt nézed:  / Suli / Mit tegyél a monitorfénytől fájó szemedért?

Mit tegyél a monitorfénytől fájó szemedért?

Nem elég, hogy naphosszat tanulni kell, egy csomó anyag ráadásul nincs is elegendően kifejtve a tankönyvekben, így az internetet hívod segítségül. Egy idő után már nagyon fájhat a szemed a képernyő meredt bámulásától. A legjobb, ha inkább kinyomtatod, amire szükséged van a tanuláshoz, de ha erre nincs lehetőséged, vagy csak nem ölnél meg 3 fát a töri tétel miatt, akkor itt találsz néhány trükköt, melyek között gyógyírt találhatsz fájó szemedre.

20-20-20

The-20-20-20-Rule

A 20-20-20 szabály értelmében legalább 20 percenként, 20 másodpercre szakítsd el a tekinteted a képernyőtől és nézz valami másra, ami 20 lábnyira van tőled. Ez körülbelül 6 méteres távolság, ha a konyhában tanulnék, én tuti a polc tetején rejtőző csokit bámulnám. 😀

A monitor pozíciója

dailymailko

A legjobb ha a monitor körülbelül 50-60 centiméterre van a szemedtől, és 15 fokban lefelé kell nézned. Felejtsd el a lexikonokkal felpolcolt kijelzőket, mert a púpos hát-hátrabicsaklott nyak kombó a legrosszabb választás.

Betűméret

memecruch

A betűk legyenek háromszor akkorák, mint amit még éppen el tudsz olvasni. Ez hatalmasnak tűnhet, de a szemed így tudja erőlködés nélkül magáévá tenni a tananyagot.

A monitor fényereje

diylol

Ha egyébként is világosban ülsz, akkor a monitort is könnyebb látni, felesleges napoznod a fényében. Sötétben pedig még káros is, mert amint leveszed a szemed a ragyogó monitorról túl nagy lesz neki a kontraszt a vaksötét szobában.

Színhőmérséklet

ru.memegenerator

Érdemes játszani a képernyő színhőmérsékletével is, ugyanis a kinti és a lámpa fényétől függően változó, hogy éppen a melegebb vagy a hidegebb színeket viseli jobban a szemed.

Fájó szemek
Te szoktál gépről tanulni?

Képek: wisegeek.com, ru.memegenerator.com, diylol.com, memecruch.com, pinterest.com, visianinfo.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share