Mit tehetsz most, ha szexre vágysz? 18+

Rovat

Megosztás

A koronavírusnak a szexualitásra is hatása van. Az érintkezést minimalizálni kell, lehetőleg csak az egy háztartásban élők találkozhatnak, így annak a lehetősége, hogy akár a pároddal, akár egy alkalmi partnerrel egy szenvedélyes estét eltölts, minimálisra csökkent. Mit tehetsz ebben az időszakban, ha mégis szexre vágysz?

Maszturbációval a szexualitás felé

Maga a maszturbáció a szexuális fejlődés természetes része. Egy 2011-es amerikai kutatás szerint a 14-17 évesek közül a fiúk 74%-a, a lányok 48%-a maszturbál. Más kutatások arra is kitérnek, hogy a lányok kamaszkori maszturbálása összefüggésben van a későbbi pozitív szexuális tapasztalatokkal és az egészséges énképükkel.

Mik lehetnek az előnyei a maszturbációnak?

A maszturbáció számos jótékony hatással bír, így például oldja a stresszt és boldogsághormonokat szabadít fel. Ezáltal felfedezed a tested, felismered, hogy hol esik jól az érintés, és mi az, ami élvezetet nyújt számodra.

Azzal, hogy megismered a tested, azt is felismered, mi az, amit nem szeretsz.

 

Melyik része a testednek az, aminek az érintése nem okoz örömöt, esetleg kifejezetten kellemetlen számodra. Ne szégyelld ezeket, teljesen normális, hogy valami jobban tetszik, valami pedig kevésbé.

Ha jelenleg párkapcsolatban vagy, akkor a maszturbáció által szerzett tapasztalatodat megoszthatod szerelmeddel. Nem muszáj ezt szóban, részletesen közölni, az is jó, ha mikor együtt vagytok, segítesz neki, hogy hogyan érintsen meg téged, mi az, ami tetszik neked. Ha most nincs párod, ez a tapasztalat a későbbi párkapcsolatodban jól majd fog jönni.

Mivel érdemes vigyáznod?

A jóból is megárt a sok, és a maszturbációval sincs ez másképp.

 

Arra, hogy mi a sok, nincsenek adatok, de fontos, hogy a maszturbáció ne váljon kényszeressé, tehát ne érezd azt, hogy a gondolataid csak ekörül forognak, esetleg más tevékenységek kárára állandóan a maszturbációs lehetőségeket keresed.

Ha csupán az unaloműzés vagy feszültségoldás miatt csinálnád, arra más tevékenységeket is találhatsz, sportolj vagy mozogj akár, ezek is segíthetnek.

Függetlenül a jelenlegi helyzettől, a higiéniának itt is fontos szerepe van, erre a maszturbáció során is érdemes figyelmet fordítanod.

Mit tehetsz most, ha szexre vágysz? 18+
Te szoktál maszturbálni?

Források: 4. Reynolds MA, Herbenick DL, Bancroft J. The nature of childhood sexual experiences. In: Bancroft J, ed. Sexual Development in Childhood. Bloomington, IN: Indiana University Press; 2003:156-185 és 5. Shulman JL, Horne SG. The use of self-pleasure: masturbation and body image among African American and European American women. Psychol Women Q. 2003;27(3):262-269Google ScholarCrossref

Dóri

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta