Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Most a nemzetközi szupermodell, Benke Vali nyomdokaiba léphetsz!

Most a nemzetközi szupermodell, Benke Vali nyomdokaiba léphetsz!

Benke Valériával, a Diamond Models Rivercast modelljével beszélgettem karrierről és életről a kifutón. Neki bejött, és most Titeket is ellát pár jó tanáccsal mire kell, és érdemes odafigyelni, ha nemzetközi modell karrierre vágyik az ember.

1393712_954110271283846_2755108712905850497_n

Hogyan fedezett fel Téged az ügynökség vagy pont fordítva történt?

Annak idején teljesen felvilágosulatlan voltam, hogy hogyan is lesz valakiből modell, így első lépésként fotóst kerestem. Csináltattam magamról portfóliót, és azzal a kezemben tértem be az ügynökségre. Szerencsém volt, mert profi készítette az anyagomat, így bátran indultam el a képeimmel, és az ügynökség is támogatott a karrieremben. Ma már viszont látom, hogy jobb fordítva csinálni a dolgot: először elmenni az ügynökséghez, és utána fotózni.

Gyorsan beindult a karriered? Mik voltak az első lépések? 

Szinte azonnal munkát kaptam, ráadásul külföldön. Először Korfun jártam, gyönyörű képek születtek, így egy hónapon belül már Londonba is mehettem. Nem kellett sokat várnom tehát a munkákra. Amire a legnagyobb szükségem volt, az a bátorság Nem ismertem jól senkit, fiatal és naív voltam, így szerintem sok szituációt nehezen oldottam volna meg, ha nem jó emberek vettek volna körül.

Mely országokban dolgoztál? Mennyi időt töltöttél ott? Milyen volt? (emberek, kultúra, szokások, stb…)

Ahogy említettem, Korfun és Londonban is jártam, mindkét helyen pár napot voltam, tényleg csak egy-egy fotózás erejéig. Hosszabb időt Bangkokban töltöttem, ami a legjobb élményeim közé tartozik. Sok volt a munka, remek emberek vettek körül, tartós barátságok is születtek, gyönyörű, meleg idő, fincsi kaják…hmm. Teljesen bele tudok merülni még most is, ha csak rá gondolok. Párszor vissza is mentem.

Aztán volt olyan is, hogy nem én mentem külföldre, hanem a külföldiek jöttek ide. Így készült az egyik kedvenc anyagom egy orosz magazinnak, orosz stábbal, de dolgoztam például cseh csapattal is.

Mindig azt kaptad, amit ígértek?

Nem, sajnos nem. A Diamond Models Rivercast-tól mindig azt kaptam, amit megbeszéltünk, de volt olyan külföldi ügynökség, akivel sajnos annak ellenére, hogy szerződést írtunk alá, megszakítottam a kapcsolatot, mert több olyan pont volt, amit megszegtek, mint amit nem.

 

1395993_3584490428252_1056035642_n

Milyen kampányokban láthatott a nagyérdemű?

Nagyon sok divatanyagban szerepeltem itthon is, külföldön is. Sok divatbemutatón is szerepeltem, bár a fotózás mindig közelebb állt a szívemhez. A legnagyobb kampányom Bangkokban volt, ahol egy ismert fehérneműcég Swarovski kristályokkal kirakott kollekciójának lettem az arca. Ez azt jelentette, hogy ott voltam az óriásplakátokon, a reklámtáskákon, a szórólapokon, az árcédulákon. Nagyon jó érzés volt. 😉

Csak akkor működik valami jól, ha mindkét fél tesz érte. Úgy érzed mindent megtett érted a Dimond Models Rivercast, hogy elérd a céljaidat?

Abszolút! Mindig a segítségemre voltak, azonnal intézkedtek, ha valami gondom volt. Bármikor elérhető volt a kapcsolattartóm, az időeltolódások ellenére is. De ahogy említetted, mindkét félnek tennie kell, és úgy érzem, ők is elégedettek voltak velem. Mindig figyeltem, hogy én is betartsam, amit megbeszélünk. Azaz ott voltam időben mindenhol, nem próbáltam soha munkához jutni az ügynökségem kizárásával, és tájékoztattam őket mindenről. Ez fontos! Sok modell azt hiszi, csak az ügynökségnek kell teljesítenie. Pedig az úgy nem működik.

Amikor külföldön dolgoztál, akkor is biztonságban érezted magad a szárnyaik alatt?

Ha gond volt bizalommal fordulhattál az anyaügynökségedhez?

Igen, bármikor. Az előbb említettem a külföldi ügynökséget, akivel megszakítottam a kapcsolatot szerződésszegés miatt. Shanghaiban történt, hogy délben megérkeztem, és mondhatni, embertelen körülmények fogadtak. Konkrétan még azt sem tudták megmondani, hol fogok aludni. Azonnal hívtam a Rivercastot, elmondtam, mi történt, hogy vártak kint. Abban a pillanatban elkezdtek dolgozni a megoldáson. Hat órával később már a hazafele tartó járaton ültem. Nagyon fontos volt ebből látnom, hogy tényleg lényeges számukra, hogy modellként jól érezzem magam, biztonságban legyek. Hisz dolgozni is csak így lehet jól.

Mi volt a legjobb élményed, mint nemzetközi modell?

Az egyik a fehérneműs kampányom. Tényleg jó volt látni magma egy csomó helyen. Volt, hogy megállítottak az áruházban, hogy hadd készítsenek velem közös fotót. De nagyon jó volt az is, szintén Bangkokban, amikor egy divatbemutatóról betegség miatt kiesett egy lány, és az utolsó pillanatban hívtak telefonon, hogy menjek, mert szükség van rám. A tervezőnek viszont annyira megtetszett az arcom, hogy First Face-nek választott. Ez a legfontosabb poszt egy bemutatón, ugyanis ő az, aki elsőként lép a kifutóra, megnyitva ezzel a bemutatót, és a leginkább képviseli a tervezőt.

Volt olyan, amire nem szívesen emlékszel vissza?

Voltak nehéz helyzetek. Például az, amikor egy fa köré építették a kifutót. Mindent remekül elpróbáltunk, tökéletesen ment a koreográfia, azonban arra senki nem gondolt, hogy a fél méter magas, absztrakt fejdísz el fog akadni a lombkoronában. Pedig így lett, miközben egy gyertyatartóval a kezemben vonultam, amiben az égő gyertyákról csorgott a forró viasz a kezemre. Szerencsére sikerült úgy megoldanom, hogy a közönség ne lássa: állatira fáj mindkettő.

Milyen adottságok kellenek ahhoz, hogy valaki karriert csináljon, mint modell?

Itt elsősorban a külső számít, de azért nem kizárólag. A magasság a legfontosabb. Vékonynak kell lenni, de főleg ma már nem csak 30 kilós lányok futkoznak a kifutón. Jó, ha valakinek egyediek a vonásai, amik nem biztos, hogy szépek. Elég, ha szokatlan. Általában natúr külsejű lányokat keresnek, nem kedveltek a nagy tetoválások, a feltűnő haj- illetve körömszínek, sminktetkók. De minez semmit sem ér, ha az illető nem megbízható, nem vállalkozó szellemű, nem tud alázatos és türelmes lenni. Ezek nélkül nehéz a szakmában maradni, főleg az elején.

Milyen tippekkel tudnád ellátni az elhivatottakat?

Mindenképp figyeljenek arra, amiket az előbb említettem. Ne menjenek bele meggondolatlanul bármibe, mert el lehet csúszni ebben a világban, főleg, hogy tele van nagyon fiatal lányokkal. Ott azt gondoljuk, nagyon tudjuk, mit csinálunk, de sokan későn veszik észre, hogy nem jó irányt választottak. Ezért is kell a jó ügynökség, és az azzal való szoros együttműködés.

Miért ajánlanád a Dimond Model Rivercastot azoknak, akik modell karrierre vágynak?

Megbízható. Nekem ez volt a legfontosabb. Soha nem éreztem úgy, hogy bármilyen módon kihasználnának, vagy ne foglalkoznának a dolgaimmal, kéréseimmel.

Vali mára már végzett pszichológus is! Éljen a GirlPower! 🙂

Ha kedvet kaptál, hogy kipróbáld magad a kamera másik oldalán, most lehetőséged nyílik rá! 😉 A Diamond Models Rivercast szereplőket és modelleket keres a következő feladatokra!

–       nyári rendezvénysorozathoz divatbemutatókra fiúkat és lányokat

–       autós kiállításra testfestést vállaló lányokat

–       internetes oktatási filmsorozathoz statisztákat

booker@rivercast.net e-mail címen jelentkezhetsz, a +36 30 212 8000-es telefonszámon pedig minden kérdésedre választ kapsz! 😉

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share