Motorosbarát szalagkorlátokat helyez ki a Magyar Közút a HUMDA közreműködésével (x)

Rovat

Megosztás

Komárom-Esztergom megyében szerelték fel az első olyan motorosbarát szalagkorlátokat, amelyeket a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében helyeztek ki.

A HUMDA kiemelten kezeli a hazai motoros társadalom ügyeit, ezért is szervezett idén három ingyenes motoros vezetéstechnikai tréninget, szlalomversenyeket és közlekedésbiztonsági kampányokat. Sebestyén Peti is a HUMDA közreműködésével versenyzett a Supersport-világbajnokságon, emellett számos együttműködési megállapodás szolgálja a motorosok érdekeit.

Bajna és Héreg között helyezték ki az első, a HUMDA és a Magyar Közút együttműködésében felszerelt motorosbarát szalagkorlátokat. A korlátok a motorkerékpárosok által használt útvonalak környezetének biztonságosabbá tételét szolgálják. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakértőinek kezdeményezésére indult programban modern, energiaelnyelő, alácsúszásgátló korlátokat telepítenek az 1119-es út két kanyarjába. A motorosbarát korlát lényege, hogy közvetlenül a talajszint felett is fut egy elem, ami meggátolja, hogy a motoros átcsússzon a korlát alatt, vagy ami még rosszabb, a korlát lábának csapódva súlyos sérüléseket szenvedjen. A jövőben a HUMDA további ilyen szalagkorlátok kihelyezésében működik majd közre a motorosok által kedvelt útszakaszokon. A közlekedésbiztonság jegyében együttműködési megállapodást is kötött a HUMDA a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal is közösen dolgozik a közlekedésbiztonság javításán.

Az Ügynökség tehetségkutató- és utánpótlásnevelési rendszert indított többek között a motorsport jövő versenyzőinek felkutatása érdekében, melynek irányításában Talmácsi Gábor, a MotoGP-sorozat 2007-es világbajnoka, a HUMDA igazgatósági tagja is részt vesz. A programba beválasztott versenyzők képességfelmérése már folyamatban van. A legjobb nemzetközi példák elemzésével és a sportág hazai szakértőinek bevonásával kialakított támogatási rendszer alapelve, hogy a legtehetségesebb versenyzőket transzparens, mérhető szempontok alapján választják ki, és támogatásukkal folytathassák karrierjüket.

2021 FIM Superbike World Championship, Round 13, WorldSSP, Mandalika, Indonesia, November 19-21, 2021, Yamaha, Evan Bros Yamaha Team

A támogatási rendszerben első körben az olyan versenyzők vesznek részt, akik már bizonyítottak a versenypályákon. A motorosoknál ott van többek között Sebestyén Peti, Görbe Soma és Zsigovits Norbert is. A motorversenyzők közül 18-an junior és felnőtt gyorsasági, 12-en a motokrossz, 5-en az enduró, egy résztvevő pedig a triál szakág versenyzőjeként vesz részt a HUMDA tehetséggondozó programjának kiválasztási szakaszában. A legjobb eredményeket elérők részesülhetnek később támogatásban. A programhoz a HUMDA saját tehetségkutató rendezvényeiből is csatlakoznak majd a jövő ígéretei.

San Juan, Yamaha, Argentina, WSSP, Round 11, Peter Sebestyen

A program előfutára volt a HUMDA és Sebestyén Peti együttműködése, a versenyző jól teljesített a Supersport 2021-es idényében és jövőre is a Bardahl Evan Bros Racing Supersport-csapatban folytatja. A HUMDA közreműködésével versenyző magyar pilóta 17 futamon indult idén, szinte az összes versenyen pontszerző helyen zárt, legtöbbször a TOP10-ben és karrierje legjobb, 5. helyezését is sikerült megszereznie a Supersport-világbajnokságon.

(x)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta