Nagy bajba kerülhetsz, ha már küldtél magadról meztelen szelfit kiskorúként?

Rovat

Megosztás

Hosszú szabadságvesztést kockáztat, aki gyermekekről készült meztelen képet tart magánál. Még hosszabbat, ha tovább is küldi. A büntetés azokra a kiskorúakra is vonatkozik, akik önmaguk fényképét küldözgetik másoknak.

Az okostelefonok megjelenésével futótűzként terjedt el a sexting.

A sex és a texting összeolvadásából született kifejezés azt takarja, amikor a résztvevők meztelen képeket küldenek magukról egymásnak. Egyesek szerint ez a tinik pettingje.

 

A különböző felmérésekből tudjuk, hogy minden negyedik amerikai kiskorú sextingel. A magyar hatóságok pedig pár évvel ezelőtt körülbelül 7500 16 évnél fiatalabb gyermek adatait találták meg a hazai társkereső oldalakon.

sexting1

A jelenség komoly jogi problémát vet fel: az önmagáról meztelen képet küldözgető kiskorú ellen vajon emelhető-e vád gyermek pornográfia miatt? Az Egyesült Államokban meztelen kiskorú fényképezéséért 10, a kép továbbküldéséért 11 év börtön járt, 2016 márciusáig.

Akkor ugyanis Új-Mexikóban a 14-17 év közöttiek számára legálissá tették a sextinget – erről korábban írt már a globoport.hu. Persze ez csak akkor érvényes, ha minden oldal beleegyezésével történik a dolog.

sexting2

A Colorado Denver Egyetem kutatója, Amy Hasinoff azért tartja értelmetlennek a tini sexting bármilyen büntetését, mert hihetetlenül elterjedt. Az amerikai broadly.vice.com cikkében azt is elmondta, a tiltások nem vezetnek sehová. Egész egyszerűen el kell fogadni, hogy ma így flörtölnek a fiatalok (és persze nemcsak ők). Inkább egyfajta illemszabályt kellene elfogadtatni és hangsúlyozni: csak a felek beleegyezésével!

Ezt mindenképp olvasd el! Óvatosan a szextinggel!

Nagy bajba kerülhetsz, ha már küldtél magadról meztelen szelfit, de még nem vagy 18?
Te küldtél már magadról meztelen szelfit?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta