Ezt nézed:  / Sport / Napi kötelező izzasztás – 6+1 ok, amiért totálisan megéri!

Napi kötelező izzasztás – 6+1 ok, amiért totálisan megéri!

A mindennapos testnevelés óra bevezetése sok mindenkit megbotránkoztatott. Netán te is köztük vagy? Hát, ne legyél! Habár bízunk benne, hogy az évek alatt már magad is megtapasztaltad a napi „nyűg” előnyeit, azért mi összeszedtünk neked 6+1 okot, amiért hálát adhatsz az égnek az izzasztó percekért.

Nem kell a padban kuporogni

Végre kinyújtóztathatod a lábad, átmozgathatod sajgó testrészidet. Hidd el, 45 perc közepes intenzitású mozgással nem csupán a tesi tanár követeléseinek tehetsz eleget, hanem a saját közérzetedet is a magasba repítheted. Akár hiszed, akár nem, a testmozgás bizonyítottan elűz minden bút és bánatot!

bbc

Új embereket ismerhetsz meg

Általánosságban úgy hisszük – elmondható, hogy a legtöbb iskolában a hely szűke még tovább bonyolítja a testnevelés órák megszervezését. Sokszor az évfolyamok összevonásával orvosolják a helyzetet. Ha nálatok is ezt a megoldást választják, élvezd ki az előnyeit! Az óra keretében olyan emberekkel elegyedhetsz szóba, akikkel ezelőtt még akár egy szót sem váltottál. A végén még kiderül, hogy jófejek… 😉

vds

A győztes meccs diadala átsegít az unalmas órákon is

Simogasd a lelked azzal, hogy mindent beleadsz a meccseken. Ha ügyesen játszol, még győzelemre is segítheted a csapatod, így duplán nyersz: egy rakat pacsit és az elégedettséget, amit saját magadnak okoztál. Természetesen a pontok csak pontok maradnak, ha te minden tőled telhetőt bevetsz, az már önmagában győzelem. És ez az öröm, amit az aktív sport okoz, kitart nap végéig, és átsegít az unalmas órák

insta

Kockafej helyett kockahas

Egészen biztosak vagyunk benne, hogy neked is régóta dédelgetett álmod, hogy a kockahasú emberek büszke birtokosainak táborába léphess. Mi lenne a napi kötelező mozgásnál jobb lehetőség? A tornatanár segítségével tűzzetek ki közös célokat! Akár éves fitness versenyt is rendezhettek. Na, kinek lesz év végére több kockája?

flirt

Nyűgözd le a szerelmed

„Úristen, a Laci is itt lesz a B-ből? Most mit csináljak?” Mondjuk, mutasd meg neki, miben vagy jó! A srácok buknak a jó sportoló lányokra. Egy-két jó passz, egy ügyes szerva, és már be is loptad magad a szívébe. Ráadásul, ha meghagyod neki az utolsó hárompontost, még a hiúságát is legyezgeted. (Ezt persze, csak a te passzoddal érheti el, de csak hadd érezze, hogy ő sikere! Pasik…)

medicalnewstoday

Főnök-e vagy?

Az életben szinte mindenre, így a csapatsportokra is igaz: jó vezető nélkül nem működik. Csapatkapitányként kipróbálhatod magad, milyen másokért felelni, és a jó irányba terelgetni őket. A te dolgod, hogy galiba ne legyen, összetartásból viszont annál több. A vezetői szerep igen összetett, te képes vagy rá?

dailymail

Kiderül, kivel jó a kémia

A kémia nem csak a párkapcsolatban fontos, de a közös munkáknál is. Ha nem jöttök ki jól, az bizony megnehezíti a közös feladatvégzést. Próbáld ki tesi órán, ki az, akivel könnyen együtt tudsz dolgozni. Légy szemfüles, és gyűjtsd össze a hozzád illő embereket. Ki tudja, a jövőben talán pont ti alkotjátok majd a nyertes projekt team-et!

Napi izzasztás
Te mire használod a tesi órákat?

 

Fotók: bbc.com, dailymail.com, healthline.com, medicalnewstoday.com, pinterest.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share