Napi rutin | Felnőttek vs. tinik!

Rovat

Megosztás

Gyerekként a felnőttekre vagyunk utalva és mindent úgy teszünk (jobb esetben), ahogy mondják vagy kérik tőlünk. Azonban mi a helyzet, mikor már serdülőkorba lépünk? Hogyan néz ki egy napi rutinunk? És miben különbözik a szüleinkétől? Lássuk!

Már olvashattál menő nagyszülőkről az oldalunkon, de most más témát hoztunk. Miért van az, hogy folyton vitatkoznak a szülők a gyermekeikkel? Miért látják ennyire máshogy a világot ők, és miben különböznek tőlük a tinik? Segítünk megérteni!

ÉBRESZTŐ

FELNŐTTEK

Szinte észre sem veszed, de anyukád már elmosogatott s betette a szennyest a mosógépbe. Míg lefőzte a reggeli kávéját, egy gyors zuhany után szép ruhába bújt és ez idő alatt te még mindig az igazak álmát alszod. Aztán mire kivonolszolod magad, ez a látvány tárul eléd: anyukád méregetően, lassan kanalazza az isteni finom kávéját és kérdezi, mégis mikor akarsz elindulni a suliba?!

TINIK

Már hatodjára csörög az a k…va ébresztőóra, de még mindig nem sikerült teljesen kikapcsolni, mert a szundi továbbra is nyomja a riasztást és nem hagy békén. De miért? Hol vagy és miért érzed úgy, mintha fejbevágtak volna? Milyen nap is van ma? Suliba kéne menni? Még hány nap van a hétvégéig? Ez már megint egy remek nap lesz!

ÖLTÖZKÖDÉS

FELNŐTTEK

Lesz az idő, amikor a megunjuk, hogy állandóan változatosak és sokszínűek legyünk. Ilyenkor jön a tökéletes megoldás: hordj feketét feketével! Jellemző a szülőkre, hogy elegáns megjelenésüket megtartva, szinte csak egy szín dominál náluk öltözködés terén és az nem más, mint a fekete. Ezzel nincs baj, hiszen ez az, ami SOHA nem fog kimenni a divatból!

TINIK

Vannak azok a bizonyos évek, amit mindenki letagadna. Tiniként még keressük a stílusunkat, ezért gyakran próbálunk olyan ruhákat hordani, amik külön-külön még csak-csak elmennének, de együtt?… Idővel megtanuljuk, hogy csíkosat nem veszünk fel pöttyössel és azt is, hogy a lila nem megy a pirossal. De addig? Addig jól szórakoztatjuk a népet és később majd mi is nevetni fogunk, ha visszanézzük a régi képeinket. Ilyen is volt…

SMINKELÉS

FELNŐTTEK

A sminkelés is jó példa arra, mennyire mást próbál képviselni egy felnőtt, mint egy tini. A felnőttekre jellemző a gyorsan elkészített, natúr smink – vagy éppen a SEMMI! Esetleg egy kis alapozó és egy rúzs, tökéletesen elég egész napra és nem kell azzal foglalkozni 0-24-ben, mi hova kenődött el!

TINIK

A tinikre épp ellenkező jellemző! Az alkotni vágyás és a kísérletezés tökéletes összharmóniája: egy totál gáz, túlzásba eső éjszakai smink, amelyet nappal tesznek fel, hogy úgy tűnjön: reggel is olyan jól néznek ki, mint mindig. Azonban olykor ellenkező hatást váltanak ki vele: inkább hasonlítanak egy transzira, mint egy elegáns sminket viselő nőre. Sajnos ez az igazság…

 

Lássunk néhány nem rutinszerű dolgot is, amikben szintén fellelhetőek az ellentétek:

CSÓKOLÓZÁS/SZERELEM

FELNŐTTEK

A felnőtteknél, főleg egy több éves házasság esetében már nem gyakori a hosszas, érzelmes csókáradat. De ez így természetes, hiszen ki akarná látni, hogy a szülei hosszasan egymás szájában járnak? Puszi, puszi! Mi kell még?

TINIK

Szájrapuszi? Dehogy! A tiniknél ez esetben már teljesen más, érzelmes és hosszabb csókolózásról beszélhetünk.

ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK

FELNŐTTEK

Sokszor van, hogy a szülők eljutnak egy pontra, amikor eldöntik, hogy innentől kezdve máshogy fognak étkezni, mint eddig. Ez lehet egy teljes életmódváltással együtt végbemenő folyamat, lehetnek akár kisebb változtatások is. Ilyen például a veganizmus, mely az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát; amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.

TINIK

Tökmindegy, csak gyorskaja legyen! Suli után, suli előtt, suli közben! Barátokkal, barátnőkkel de akár egyedül is! A legegyszerűbb, leggyorsabb módja, hogy jóllakj és még finom is! Miért kell ezt mindig megmagyarázni a szülőknek? (Talán, mert rettentő egészségtelen? Hm…)

SZÓRAKOZÁS/KIKAPCSOLÓDÁS

FELNŐTTEK

A felnőttekre jellemző, hogy otthon/mindenkit kizárva szórakoznak akár takarítás – akár főzés közben. Ez olyan, mammeros!

TINIK

A tinik pedig, addig tolják, ameddig tudják! Hát… ezt magyaráznunk kell?

GIFek forrása: GIPHY

Napi rutin I Így készülnek a felnőttek, és így a tinik
Szerinted miben különböznek a legjobban a felnőttek és a tinik?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta